Demokratik Sol Parti (DSP) Zonguldak İl Başkanlığı, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay’ın katıldığı bir toplantıyla seçim startını verdi.
Toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı Sılay’ın yanı sıra, DSP Parti Meclis Üyesi Nurhan Başoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Dilek, DSP eski İl Başkanı Cihan Yılmaz da katıldı. DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay, toplantıda yaptığı konuşmada, çalışan ve emeklilerin satın alma gücünün her geçen gün düşmesinin, ülkenin ekonomik açıdan iyi yönetilemediğini gösterdiğini savundu.
Ekonominin mutlaka düze çıkması gerektiğini, bunu da işi bilen bir siyaset adamının başarabileceğini çok iyi bildiklerini anlatan Sılay, “İşte bu siyaset adamı ülkemizde var. Bu kişi genel başkanımız ekonomi doktoru Masum Türker'dir.
Hükümetin direksiyonunu Türker'e teslim edelim, ekonomi trenimizi doğru rotasında hedefine götürsün. Çünkü, ekonomik yönden güçsüzleşen işçi, emekçi, esnaf, memur ve zanaatkarın ezildiği bir dönemde seçime doğru gidiyoruz. Bu ülkede ciddi bir iktidar, gerçek bir muhalefet yok. Her gün televizyon ekranlarında, gazete manşetlerinde giderek seviyesi çok düşük olan üslupla sataşma konuşmaları dinliyor, okuyoruz. Bu bir 'kayıkçı kavgası'dır. Artık Türk halkı, bu komediye 12 Haziranda kullanacağı oylarla son vermeli, parlamentoyu yeniden düzenlemelidir” dedi.