DSP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur, fakülte kurulması konusunda Belediyenin arsa,  TSO’nun da 500 bin TL sözü verdiğini  hatırlatırken, AKP Milletvekili Köksal Toptan’’ın  Denizcilik Fakültesini başka yere kaydırma düşüncesinde olduğu endişesini taşıdıklarını  bildirdi.

 

AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın Kdz. Ereğli’ye Denizcilik Fakültesi’nin kurulacağını açıklamasının heyecanı devam ederken, yazılı bir açıklama yapan DSP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur, belediye ve TSO’ya verdikleri sözü hatırlatırken, AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın düşüncelerinden dolayı yaşadıkları endişeyi de vurguladı.

Timur’un yazılı açıklaması şöyle:

“Kamuoyunun bildiği üzere , temsil ettiğim Partimin İlçe Başkanı olarak 2011-2012 yılları içinde Kdz.Ereğli’ye ÜNİVERSİTE-FAKÜLTE yapılması yönünde TSO, Bölge Milletvekilleri ve Sivil Toplum Örgütleri nezdinde girişimlerimiz olmuş,süreci Bölgemiz Milletvekilleri KÖKSAL TOPTAN,ERCAN CANDAN ve DSP Kurucularından RAHŞAN ECEVİT ile paylaşarak, konunun da takipçisi olduk. Özellikle de Kdz.Ereğli Milletvekili ERCAN CANDAN’dan takipçiliğini istedik. Kendisinden gerekli hızlandırmaları sağlayacağını umuyoruz.

Geçen süreç içinde bazı Kurum ve Kuruluşların belirli sözler verdiğini;bu Kurumlar arasında Kdz.Ereğli T.S.O.’nın 500.000,00 TL’lik maddi katkı,Kdz.Ereğli Belediyesi’nin de ARSA TAHSİSİ ile destek vereceklerini hatırlatmak isterim. Bu iki Kurum’a da büyük görevler düşmekte olup, ivedilikle konuya eğilmelerini, Yöre Milletvekilleri, Kdz.Ereğli Kaymakamlığı ve Sivil Toplum Örgütleri ile güzel Ereğlimizin menfaatleri için taşın altına ellerini koymalarını, hatta gövdeleri ile mücadele etmelerini istiyoruz. 

Kdz.Ereğli Milletvekili ERCAN CANDAN’ın samimiyeti ile ilgili şüphemiz yoktur,fakat kendisini Zonguldak’ın Ağabeyi olarak gören Milletvekili KÖKSAL TOPTAN tarafından Kdz.Ereğli ilçemize kazandırılması planlanan DENİZCİLİK FAKÜLTESİ yatırımını, Zonguldak’ın başka bir bölgesine kaydırma düşüncesinden endişe taşımaktayız.  Ekonomik, Sosyal, Siyasi yönden yalnız bırakılmak istenen İlçemiz ile ilgili bu oyuna gelinmemesi için; bütün Siyasi Partileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Meslek Odalarını, Yerel Yönetimleri ve Sivil Toplum Örgütlerini TEK YUMRUK OLMAYA, BİRLİK VE BERABERLİĞE davet ediyoruz.”