Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Başkanı İrfan Erdem, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın yapılan girişimlerin ardından liman hizmetlerinde indirime gittiğini müjdeledi. Erdemir Yönetimine gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür eden Erdem, diyalog ile sorunların çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

 

“MAĞDURİYETLER PAYLAŞILDI”

Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Başkanı İrfan Erdem konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Erdemir Liman Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde liman tahliye ücretlerinin pahalılığı zaman zaman dile getirilmiş ve bölgemizde bulunan firmaların mağduriyetleri ilgililerle paylaşılmıştır. Erdemir yönetimi liman hizmetleri tarifesi ile ilgili taleplerimizi olumlu karşılayarak liman tahliye ücretlerinde indirime gitmiştir. Bu değişikliğe göre; liman da yükleme / boşaltma hizmeti alan firmaların yüklerinin tartımında araç tartım ücreti alınmayacaktır. İthal genel kargo yükünün tahliyesi için 6,00 USD/Ton olan tahliye ücreti 4,5 USD/Ton olarak indirime gidilmiştir.

 

KANTAR ÜCRETİ ALINMAYACAK

Dökme yüklerde yükleme/boşaltma ücreti 4,75 USD/Ton yerine 4,5 USD/Ton olarak uygulanmaktadır. 3. şahısların gemi yükleme/boşaltmada daha önceleri alınan kantar ücreti alınmayacaktır. Yeni hizmet tarifesinin limanı kullanan tüm üyelerimize, bölgemizde iş yapan firmalarımıza hayırlı olmasını diler, çeşitli örneklerle görüşlerimizi dikkate alan Erdemir Yönetimine şahsım, yönetim kurulum, üyelerimiz ve bölgemiz firmaları adına en içten teşekkürlerimizi sunarız”