Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Zonguldak Şubesi, önceki akşam üyelerine Yaman Restoran'da (Kilise) iftar yemeği verdi.
Yemeğe; Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Ocakları Şube Başkanı Erol Şeref, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile üyeler katıldı.
Yemeğin ardından Genel Başkan Fahrettin Yokuş, 15-28 Ağustos tarihleri arasındaki toplu sözleşme süreci hakkında üyelerine bilgi verdi.
Yokuş şunları kaydetti:

"BAŞBAKAN SUÇ İŞLİYORSA, BİZ DE İŞLERİZ"
"Zonguldaklılarla birlikte olduğum için çok mutluyum. Fakat aynı zamanda üzüntülüyüm. Çünkü Ankara'daki toplu sözleşmelerde istediğimiz sonucu elde edemedik. Karşımıza hükümet adına oturan bakan arkadaş, sorunlarımızı saatlerce anlatmamıza karşılık bizleri anlayamadı. Böylece krizin faturasını bize ödettiler. Sonuç olarak ücret artışlarında yüzde 2,5+yüzde 2,5'luk artış yapılması kararı alınarak bizi sefalete doğru sürüklediler. Biz o masada milli gelirden payımıza düşeni istedik. Ama her zamanki gibi memura şaşı bakan hükümet, yine bizleri mağdur etti. Ne olursa olsun bunun peşini bırakmayacağız.
Biz ülkenin büyümesinden şu anki TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin bize, 'ülkeye en ufak katkınız var mı da pay istiyorsunuz?' demişti. Eğer biz olmasak, cenazeler kalkmaz, vergiler toplanamaz. Eğer bize böyle davranıyorlarsa, hakkımızı alana kadar bizde kamu kuruluşlarını kapatırız. Başbakan hukuku hiçe sayarak suç işliyorsa, biz de aynı suç işleriz. Artık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iyice yoldan çıktı. Kendisine bol bol dua edin! Dua yetmezse beddua edin. Artık korku cumhuriyeti dönemi sona erecek. Bu ülke her şeye rağmen hukuku devletidir. Bizi sokağa dökenlere sokaktan cevap vereceğiz. Herkes bunu görecek."