CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı gönderdiği yazılı açıklamada “16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu'na ilişkin çalışmalarımız kapsamında Danışmentli köyümüzdeydik. Referandum çalışmalarımızın içerisine dahil ettiğimiz köy sakinlerinin acılarına, sevinçlerine ve dualarına dahil olduk.” Dedi.

 

Açıklamanın devamı da şöyle:

 

“Ziyaret ettiğimiz köylerde ve köylülerimizin evinde devamlı olarak görüyoruz ki; işsiz gençlerimiz, kahve köşelerinde parasızlıktan, ilgisizliklerinden yakınıyor. İşsiz gençlerin iş umuduyla bekledikleri, köylümüzün yokluğun içindeki hayatının önüne şimdi de kendilerine sonsuz yetkiler verilmesinin planlandığı ve içeriğinde köylümüzü ilgilendiren hiçbir maddenin olmadığı referandum konulmaktadır.

Evlerinde ziyaret ettiğimiz Köylümüz hep bir ağızdan böyle bir anayasa değişikliğinin içinde, yaşadıkları sorunlara çözüm olabilecek neler olduğunu soruyorlar bizlere. Sorunlarınıza çözüm yok, dediğimiz zaman da, bizden de evet oyu yok  cevabını veriyorlar.

Artık devir değişti diyen köylümüz, sorunlarımızı 15 yıldır hep bir seçim, sandık sonrasına atanlara bizlerden de bir cevap olacaktır diyor.

Biz her zaman, Gelecekten endişeli köylümüzün yanında yer almaya ve sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz.”