Kdz.Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle panel ve tiyatro gösterisi düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Kdz.Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezinde, panel ve tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu etkinliğin açılışı Kuran-I Kerim okunarak gerçekleştirildi. Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy hayatını milletine adamış, büyük bir vatansever, yaşadığı dönemde ülkemizin içerisinde geçmiş olduğu zorlu süreçte fikirleri ve kalemi ile onurlu bir mücadele vermiş olan büyük şairimizdir. Mehmet Akif Ersoy özel hocalardan Farsça ve Fransızca normal eğitim almış ve kendisini sürekli geliştirmiştir. 8 Yaşında başlamış olduğu hafızlığını bir süre ara verdikten sonra tamamlamıştır. Doğu, batı edebiyatı hakkında çok geniş bilgilere sahip olan istiklal şairimiz, çeşitli okullarda resmi yazışmalı dersler de vermiştir, edebiyat hocalığı da yapmıştır görüşlerine yer verdi.
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Abdülvahit İmamoğlu ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Faruk Kılıç, Akif, Gençlik ve İstiklal Marşı konulu panelde konuştular. Oturum Başkanlığını İlçe Müftüsü Mustafa Erkan gerçekleştirirken, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından çeşitli kesintiler ve çalışmaları konusunda bilgi verildi. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temaşa Tiyatro Grubunun, Mehmet Akif Ersoy konulu tiyatro gösterisi beğeni ile izlendi.