Bölgemizin en eski yayın organı olan (1957) Şirin Ereğli'nin Kurucusu, Sürekli Basın Kartı Sahibi Bedri Erel yaptığı yazılı açılmada, ZGC'yi suçladı ve 'cemiyet kisvesi altında gazetecilik' dedi.

 

Erel'in açıklaması aynen şöyle:

 

Kuruluşundan kısa bir müddet sonra üyesi olduğum Zonguldak Gazeteciler Cemiyetimiz ile 50 yıla yakın süren birlikteliğimin son yıllarında, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde yaşanan bazı gelişmeler,üyesi olmaktan gurur duyduğum bu topluluğun gidişatında artık yer almamam gerektirdiğini düşündürmeye başlamıştır.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinin son yıllarda, toplumu dışlayan, şahsi ve kişiye özel gazetecilik anlayışını öne çıkaran gelişimlerini izliyor ve düzelebilir umudu ile gözlemlerimi sürdürüyordum.

 

Yaşanan istifalara kaynak olan sebepleri, kişiye özel olan ancak Cemiyet kisbesi altında yapılan gazetecilik anlayışıyla yaşanan sıkıntıları da  sabırla, durulabilir ümidi ile beklemekteydim.

 

Cemiyetin birkaç kişinin malı haline getirilerek bazı kesimlerin silahşörlüğüne, bazı kesimlerinde düşmanı kisbesine bürünür hale gelmesi üzüntü vericidir.

Toplumun, hakkaniyetin ve kullanılan kalemin, bulunulan mevkinin onuru düşünülmeden adeta kişilerin sözcüsü,kollayıcısı, dedikoducusu, bazılarına da kişisel hırslar için düşman  olunması bizim mesleğimize yakışmaz!..

 

Üzülerek izlediğim bu gelişim sonrası Cemiyetimiz, adeta parayı veren düdüğü çalar, parayı vermeyenin karşısına dikiliriz mizaçlı kişilerin kullanıldığı bir silah merkezi haline maalesef getirilme çabalarını sürdürmektedir. Gene üzülerek izlediğim üzere birkaç gezi ve yemek ötesi çalışmalar yapılamamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda yapılan birkaç seminere oldukça az katılım sağlanabilmiş özellikle yeni yetişen basın mensuplarına mesleki konularda gelişim sağlayacak çalışmalardan nedense hep uzak durulmuştur.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık bu hafta sonu Genel Kurulun yapılacağını bana iletmiştir. Yönetim kuruluna alınacak isimleri belirterek benimde tekrar Onursal Başkan olarak Cemiyet içinde bulunmamı istediğini belirtmiştir. Akbıyık bu gelişimi birkaç senedir sürdürerek beni Onursal Başkan olarak genel kurullarında onore etmiştir. Teşekkür ederim.

 

Ancak, Cemiyetin bir çok üyesinin yaşından bile birkaç kat fazla olan Cemiyet üyeliğimde gözlediğim ve çok üzüldüğüm gelişimleri özellikle birkaç yıldır yaşamaktayım. Ben Cemiyete üye olduğum günden itibaren zaten onur duyarak mesleğimi ve üyeliğimi sürdürmekteydim.

 

Ancak, gerek mali, gerekse idari yönden, yukarıda fazla da açmayarak anlattığım konulardan ötürü ve bundan sonra da aynı konuların süreceği endişesi ile Onursal Başkanlık gibi bir kisbeyi bu Cemiyet altında sürdürmek istemiyorum.

Yapılacak yeni yönetimle de gene aynı hesaplar ve aynı mantalite ile haraket edildiğini gördüm.

 

Umarım yapılacak yanlışların sürmesi ile Cemiyetimizin gerek mali gerekse idari ve toplumsal konularla hukuksal sıkıntılara girmesine yol açılmaz ve kişisel hırs ve menfaatlerin yerini toplumsal bakış ile  toplum yararına gelişmeler alır. En büyük temennim budur…

 

En büyük sıkıntım ise olumsuzlukların devamının endişesini taşımam ve bir çok üyenin yaşından daha fazla olan Cemiyet ile birlikteliğimi gözden geçirmek zorunda bırakılmamdır!...

 

Arz etmeye çalıştığım konulardaki rahatsızlığımı bildirmeyi görev saydığım basın mensubu kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum