Alaplı girişinde patlayan kanalizasyon atıkları halk sağlığını tehdit ederken, yetkililerden çözümü noktasında çalışma başlatılması bekleniyor.
CHP Alaplı Belediye Meclisi Üyesi Hasan Ergin, bu konuda defalarca belediyeye müracaat ettikleri halde bir netice alamadıklarını söyledi.
Bölgedeki bir düğün salonunun önünden Huzur kent sitesinden gelen kanalizasyon hattının duble yola ve bahçelere aktığını belirten Ergin, bölgedeki ceviz ve incir ağaçlarının da kurumaya başladığını kaydetti.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun daha önce Alaplı Devlet Hastanesinde başhekimlik yapan bir doktor olduğunu belirten Ergin, Yaklaşık üç aydır Alaplı giriş tabelası altından kanalizasyon sızıntısı devam ediyor. Son 15 gündür sızıntı daha da büyüyerek sanki bir dere akıntısına dönüştü. O bölgede jandarma Bölük Komutanlığı var, Huzur Kent Sitesi var ve ayrıca sabah sporları yapan vatandaşlarımızla birlikte fındık sezonu olması sebebiyle fındık tarlalarına giden vatandaşlarımız var. Patlayan kanalizasyon yaya kaldırımının üzerinden aktığından tüm bu vatandaşlarımızda kanalizasyon pisliğinin üzerinden yürümek zorunda kalıyorlar yada hayatlarını ve canlarını tehlikeye atarak duble yol ortasından yürüyerek kanalizasyon pisliğinden kaçmaya çalışıyorlar. Duble yola kadar yayılan bu kanalizasyon atıkları araç tekerlekleri ile ilçe merkezinin içine kadar taşındığından, ilçemiz bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıyadır. Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı personeli konuyu derhal araştırması gerekmektedir. Bu gibi atıklar insan sağlığını tehdit etiğinden en kısa zamanda sorunun çözülmesi gerektiği halde yaklaşık üç aydır yaya kaldırımına ve duble yola yayıldığı halde yetkililerin duyarsız kalmaları çok manidar ve üzücüdür. Alaplı Belediyesine defalarca müracaatta bulunduk. Her defasında farklı mazeretler üretilerek sorun çözüme kavuşturulamamıştır. Alaplı Belediye Başkanı eskiden ilçemizdeki Devlet Hastanesinin başhekimliğini yapmış bir doktordu bu nedenle insan sağlığını tehdit eden bu soruna çözüm bulması gerekiyor. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğüne de bir dilekçe yazarak sorunu bildirdik. Zonguldak ilinin giriş kapısı olan Alaplı ilçemiz bu görüntüleri hak etmiyor dedi.
Bu konuda söz konusu bölgenin belediye sınırları dışında kalmasına rağmen kendilerine Belediye Bakanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun çalışma başlatılacağına yönelik söz verdiğini belirten Ergin, çalışmaların bir an öce başlatılmasını istedi.