Zonguldak'taki grizu faciasının ardından henüz bulunamayan 2 işçiden Engin Düzcük'ün ailesine maaş bağlandı.

TTK Karadon Müessesesi -540 kotunda 17 Mayıs 2010 tarihinden bu yana bulunamayan Engin Düzcük ve Dursun Kartal isimli işçilerin aileleri, kesin ölüm raporu düzenlenmediği için ölüm aylığından yararlandırılmamıştı. Zonguldak Valisi Erdal Ata, olayın ortaya çıkmasıyla İl Nüfus Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü Kurumu'na talimat vererek, iki işçinin her ne kadar cesetlerinin ocaktan çıkarılamamış olsa da ailelerin mağdur olmaması adına gerekli işlemlerin başlatılması talimatını vermişti.

Zonguldak Valiliği Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan Engin Düzcük'ün evraklarını ağabeyi Ersin Düzcük, SGK Müdürlüğü'ne teslim etti. Ersin Düzcük, SGK İl Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, kardeşi Engin'in eşi Hayriye Düzcük ve 2 çocuğu için 900 TL küsur maaş bağlanmasıyla acılarının az da olsa hafiflediğini söyledi. Ağabey Düzcük, "Çok şükür emeklilik işlemleri yapıldı. Zaten kardeşim evlatlarının eğitimi ve rızkı için ocağa girmişti. Maaş bağlanması hiç değilse eğitimlerine ve çocukların bakımına katkı sağlayacak. Bu çok acı bir olay, hala ocaktan gelecek haberi bekliyoruz. Ama diğer taraftan da maaş bağlanmasıyla en azından çocukların bakımı ve eğitimi sağlanacak olmasıyla teselli buluyoruz. İnşallah başka kazalar yaşanmaz." dedi.

Öte yandan göçükte hayatını kaybedenlerin cesetlerinin çıkarılması sırasında Erdem Alkin adlı madencinin cesedi, "Engin Düzcük" sanılarak Çaycuma'nın Saltukova beldesinde defnedilmiş, daha sonra hata anlaşılınca mezar açılarak cenaze asıl sahibine verilmişti.