Karadeniz Ereğli'de bir binada çıkan yangında bir kişi karbonmonoksit gazından etkilenirken, bina da büyük çapta maddi hasar meydan geldi

 

Edinilen bilgiye göre yangın Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Akarca Mahallesi Kız kapısı mevkisindeki bir binada meydana geldi. Yangında yarı ahşap, yarı betonarme olan bina kullanılmaz hale gelirken, binada bulunan bir kişi ise karbonmonoksit gazından etkilendi.

Yangının çevrede bulunan vatandaşlar tarafından İtfaiye ekipleri ile 112 Acil servis ekibine bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Evde yalnız yaşadığı tespit edilen Ş.Y  isimli vatandaşın evde bulunduğunun anlaşılması üzerine yangının binayı sarmadan vatandaş ekiplerce güçlükle evden dışarıya çıkarıldı. Nedeni belirlenemeyen  yangında oluşan dumandan etkilenen Ş.Y  olay yerine gelen Ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.Yangın ise kısa sürede tüm binayı sararken, olay yerine sevk edilen İtfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına alarak diğer binalara sıçramasını önledi. Emniyet güçleri tarafından çevrede güvenlik önlemleri alınırken, Enerjisa ekipleri tarafından ise bölgedeki elektrikler kesildi. Yangın sonrasında müstakil bina kullanılmaz hale gelirken, Zehirlenen yangında karbonmonoksit gazından etkilenen Ş.Y'nin  ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.