Eğitim Sen Zonguldak Şubesi tarafından yapılan Dayanışma Gecesine yoğun bir katılım ile gerçekleştir.

Maden Mühendisleri Odası Fener Lokalinde yapılan geceye Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra emekli olan Eğitim Sen üyeleri, hukuksuzca açığa alınan, ihraç edilen KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri ve maden işçileri,  Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erkut Alacalı, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve yöneticileri, siyasi partilerin yöneticileri ve çok sayıda Eğitim Sen dostu katıldı.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Tupcu ve Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca’nın dayanışma mesajları gönderdiği gecede konuşan Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Eğitim Sen tüm saldırılara rağmen örgütlü mücadeleyi kesintisiz sürdürdüğünü belirterek “Eğitim Sen olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da doğruları söylemeye devam edeceğiz.” dedi. 1990’lı yıllarda Eğitim İş ve Eğitim Sen’in eski Zonguldak Şube Başkanlarından ve KESK kurucularından Nuri Genç ile ilköğretim müfettişlerinden Necati Göktaş da yaptıkları konuşmalarda Eğitim Sen ile dayanışma içinde olduklarını belirterek örgütü mücadelenin önemine vurgu yaptılar.

Gecede emekli olan Eğitim Sen üyelerine ve Eğitim Sen’e destek olanlara plaket verildi. Şiir dinletisiyle devam eden gece müzik dinletisiyle sona erdi.