Bu yıl çıtayı yükseltip “Sporun Oscar’ı” olarak bilinin 2016-2017 ISF Dünya Şampiyonası’na gittiler ve Dünya 6’ncısı oldular.

 

 

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleşen Dünya Okullararası Kız Futbol Şampiyonası’na katılan Karadeniz Ereğli Merkez Anadolu Lisesi Kız Takımı’nın, Dünya 6’ncısı oldukları bildirildi. Alınan bilgiye göre, Ereğli’nin takımı, 20-29 Mayıs tarihlerinde Prag’da gerçekleştirilen şampiyonada, zorlu rakipleri karşısında olağanüstü mücadele örneği gösterdi. Başta Türkiye olmak üzere Zonguldak’ı temsil eden Ereğli ekibi, gurubundaki ilk maçında Şili’ye 8-0 yenerek şampiyonaya hızlı başladı. 2’nci maçında Finlandiya, 3’ncü maçında ise Yunanistan'la karşılaşan Ereğli takımı, her iki maçtan da 1-1’lik skorlarla sahadan ayrıldı. 4’ncü maçında da adeta fırtına gibi estiği rakibi Fransa’yı 4-0 yenmesini bilen Ereğli Merkez Anadolu Lisesi Kız Takımı ev sahibi Çek Cumhuriyeti’nde adeta sahadan silerek, bu maçtan da 4-1’like net skorla ayrıldı.

 


ALMANYA MAÇI, DÖNÜM NOKTASI OLDU

İlk 5 maçında aldığı sonuçlarla çeyrek finale kalmayı başaran Ereğli, şampiyonanın favorisi Almanya’ya boyun eğdi. Böylelikle ilk 4’e kalma şansını kaybeden Ereğli, ilk 5’e kalma maçında komşu ülke Yunanistan’ı 1-0 yendi.

Son maçta ise 5’inciliklik mücadelesinde Danimarka’ya 2-0 yenilen Ereğli’nin kızları, iyi oynadığı maçta bir anlamda şanssızlıklarına da yenilmiş oldular.

 

OYUNCULARA TEŞEKKÜR

Takım çalıştırıcılarından Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Topal, yaptığı açıklamada, gururlu olduklarını söyledi. Takım yöneticileri olarak oyuncularını kutladıklarını belirten Topal, şöyle dedi:

“Bir uluslararası turnuvayı daha tamamladık. Bizim için tarifsiz tecrübe ve deneyimdi. Avrupa 3’üncülüğü yanına bir de Dünya 6’ncılığı kattık. 36 ülkenin takımları arasında, kızlarımız çok iyi maçlar çıkardılar. Özellikle 8 günde 8 maçları olmasına rağmen, gösterdikleri mücadele için teşekkür ettik.Bizden çok daha iyi organize olan ülkeler vardı. Dünyada, bayan futbolunda bu kadar ilerlemiş ülkeler arasında ilk 6’tıda yer bulmak, gelecek için umut ve gurur vericidir.

Dünya şampiyonasını temsilen; ülkemizden o kadar spor lisesi, özel okul ve tanınmış büyük şehirlerin okulları varken, Karadeniz Ereğli’den sadece kendi kızlarımızla ülkemizi temsil etme hakkını yaşadık. Bunu, 2 yıldır üst üste Türkiye’de yaşayan tek takım ve okul olmanın gururu ise kesinlikle anlatılmaz.”