16 Nisan Dünya Biyologlar Günü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Biyoloji Topluluğu öğrencileri tarafından Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilimsel etkinliklerle kutlandı.

Biyoloji Bölümü tarafından her yıl düzenlenen etkinlikler, biyoloji sergisinin Rektör Vekilimiz, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen tarafından açılışı ile başladı. Sergide Biyoloji Bölümü öğrencilerinin rehberliğinde ilgi çekici maketler, hayvan ve bitki örnekleri, biyoloji ile ilgili güncel konularda posterler tanıtılarak sergide ilgililerin beğenisi ve merakına sunuldu. Üniversitemizin öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği sergiyi Zonguldak Başöğretmen Anadolu Lisesi, Şehit Gökhan Esen Anadolu Lisesi, Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi, Zonguldak Fen Lisesi ve Bartın Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden gelen kalabalık öğrenci toplulukları da gezdi.

Etkinlikler çerçevesinde öğleden sonra gerçekleştirilen söyleşide üniversitemizin Biyoloji bölümü mezunu Pelin Karaburun, KOSGEB desteği ile kurmuş olduğu şirketle ilgili bilgiler vererek mezuniyet sonrası öğrencilere rehber olabilecek iş tecrübelerini aktardı.

Söyleşi, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Kemal Büyülgüzel’in Pelin Karaburun’a çiçek ve hediye takdimi ile sona erdi.