Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü  nedeniyle Zonguldaklı Çiftçilerin Çiftçiler Gününü kutladı.


Çataklı'nın yayınladığı mesajında şöyle dedi:

'Günümüzde  Tarımda yaşanan  her bilgi ve teknolojik gelişmeden  çiftçimizin yararlanması gerektiğinin bilinci ile  çiftçilerimizi bu gelişmelerden    haberdar etmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Zonguldakın arazi ve işletme yapısından kaynaklanan zorluklara rağmen çiftçilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum.

Bakanlık uygulamaların haricinde gerek İl Özel İdare Müdürlüğümüz gerekse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığımızla ortak projeler geliştirip uygulayarak çiftçilerimizin milli gelirden aldıkları payı yükseltme konusunda da  çalışmalar yapıyoruz. Amacımız  tarımda istihdam alanları oluşturarak  vatandaşlarımız üzerindeki sosyal ve ekonomik baskıları en alt düzeye indirmek. Bu vesile ile  ülkemizin kalkınma sürecinde önemli görevler üstlenen ve günlük yaşamımızın sürdürülmesine büyük katkıda bulunan çiftçilerimizin çiftçiler gününü kutluyor, bugün olduğu gibi bundan sonra da her türlü tarımsal konuda kendilerinin yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum.'

 

Çataklı ayrıca Ankara'da  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ev sahipliğinde düzenlenen Cumhurbaşkanı ve Başbakanında katıldığı Dünya Çiftçiler Günü ile ilgili etkinlikte  bulunan  Zonguldak Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Kabarık'ı da telefonla arayarak çiftçiler gününü kutladı.