Havayollarında yer alan pistler, hava seyahat sistemlerinin anahtar unsurlarından biridir. Bir pist, uçağın yeryüzüne ilk ve son dokunuşunu yaptığı yerdir. Bu yüzden pist teknik açıdan mükemmel olmalı ve ilgili tüm teknik özellikleri pilotlarca bilinmelidir. Pilotlar gerek kalkış  gerek iniş gerekse de sefer esnasında harita ve grafiklerden yararlanır. Bu yüzden güvenli hava operasyonlarının yürütülmesi için verilerin hatasız tutulması son derece önem arz eder. En küçük bir hata dahi felakete sebebiyet verebilecek olaylar zincirinin bir parçası olabilir. Bu nedenle, Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Geomatik Mühendisliği’nden Prof.Dr. Kazimierz Becek, Airbus Savunma ve Uzay Şirketi’nden Wolgang Koppe’nin başkanlığını yürüttüğü araştırma grubu havaalanlarının yükseklik bilgilerinin doğruluğunu araştırmak, gerekirse güncellemek ve böylece havayolu seyahatlerini daha güvenli hale getirmek için bir çalışma başlattı. Çalışmaya ait ilk sonuçlar “Remote Sensing” isimli bir uluslararası dergide basıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından proje başkanlığını yürüten Prof.Dr. Kazimierz Becek projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Pistler maliyeti yüksek, iyi bakım gerektiren, kendine has geometrik ve coğrafik özellikleri olan yapılardır.  Uçuş güvenliği açısından pist ölçülerinin ve standartlarının son derece hassas bir şekilde belirlenmesi gerekir. Maalesef gereken hassasiyetin sağlanmadığı pistlerde, gerçek yükseklikle uçak ekranındaki rakamların birbirini tutmaması nedeniyle zaman zaman pilotlar iniş sırasında ciddi sorunlar yaşayabilmektedir. İşte bu nedenle Airbus’tan arkadaşlarımızla böylesi durumları en aza indirgemek için bir çalışma içerisine girmiş bulunuyoruz.”

BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Üniversitemiz uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversitedir. Bu doğrultuda fakültemiz kadrosuna katmış olduğumuz yabancı öğretim üyelerimiz, yaptıkları çalışmalarla, kurdukları bağlantılarla akademik gelişim, kalite ve uluslararasılaşma süreçlerinde hem üniversitemize hem de ülkemize önemli katkılar sağlamaktadırlar. Bu bakımdan, bu olanağı bizlere sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve Yükseköğretim Kurulu’na teşekkürlerimi sunuyorum.”