Yıldırım Koleji ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu YUPO (Yıldırım Uluslar arası Proje Olimpiyatları) adını verdikleri proje grubu ile Uluslar arası İnfomatrix Africa Proje Olimpiyatlarında 2 dünya şampiyonluğu, 1 gümüş madalya ve 2 bronz madalya kazandı. 

Ereğli Yıldırım Kolejinde düzenlenen basın toplantısında okul yöneticileri ve projeyi gerçekleştiren öğrenciler açıklamada bulundu.  Geleneksel hale getirilen İnfomatrix Africa Proje Olimpiyatlarına bu sene ilk defa müracaat eden Ereğli Yıldırım Koleji Ortaokulu öğrencileri Tanzanya'da düzenlenen olimpiyatlara sunduğu 10 projeden 5'i finale davet edildi. Özel Yıldırım Ortaokulu Müdürü Mehmet Sarısoy, 26 farklı ülkeden 1003 proje içerisinde elemelere 50 projenin 5 farklı kategoride değerlendirildiğini söyledi. Mini Sumo Robotu ve çizgi izleyen robotların dünya birinciliği kazandığını açıklayan Sarısoy gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
Sume robotu ile dünya şampiyonluğu, çizgi izleyen robot ile hem dünya şampiyonluğu hem gümüş madalya, Hardware Control ve Computer Art ile bronz madalya kazandık. Öğrencilerimiz madalyalarını Tanzanya Milli Eğitim Bakanı ve Tanzanya Türkiye Büyükeçlisi Ali Davutoğlu'nun elinden aldı. Öğrencilerimiz Tanzanya Türkiye Büyükelçisi Ali Davutoğlu'nu ise büyükelçilikte ziyaret etmişlerdir.
Proje Grubu öğretmeni Osman Şeyban, yarışmada sergi açan öğrencilerin sergi alanında ve jüri önünde tüm sunumlarını İngilizce olarak gerçekleştirdiklerini ve aynı zamanda lise öğrencileri ile aynı kategoride yarıştıklarını belirterek, bu da öğrencilerin hem iyi bir İngilizce bilmelerini hem de lise düzeyinde konuya hakim olmaları gerektiriyor. Bu yarışma için çok çalıştılar öğrencilerimizi tebrik ediyorum dedi.
Derece alan öğrenciler ise Tanzanya'da Türkiye'yi temsil etmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.