Alaplı'da kaymakamlığın başlattığı kampanyayla sigarayı bırakan 20 kişiye gömlek ve kravat hediye edildi.

 

Alaplı Hükümet Konağı önünde Dünya sigarasız günü dolayısıyla sigarayı bırakan 20 kişiye hediyeleri törenle verildi. Tören sırasında öğrenciler ellerinle dövizlerle sıcağın altında bekletilirken protokol ise hükümet konağını içinde bekledi.

 

Törende konuşan, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, herkesi sigarayı bırakmaya davet ettiğini söyledi.

Hükümetin, ve Sağlık Bakanlığı 'nın sigarayı bıraktırma amacıyla yürütülen çalışmalara kaymakamlık olarak destek verdiklerini ifade eden Malğaç, şunları kaydetti:  “

“Amacımız dünyada her sene yüz bin insan, ülkemizde de ayda 12 bin günlük baktığımız zamanda 1 uçak dolusu insanın yaklaşık 500 insanın hayatını kaybediyor. Çok sinsi bir alışkanlık yavaş, yavaş hayatımıza girip daha sonrası hayatımızı alan bir alışkanlık.1999 depreminde 30 bin insan öldü terör belasını bilirsin 30 bin insanımızı kaybettik. Doğal afetleri bilirsiniz yüzlerce insan ölür. Hepimiz buna üzülürüz uçak düşer 5 yıl onu konuşuruz. Ama her sene 12 bin insan ölür kimse bunu düşünmez. Bu ölen insanların hiç biride sigaradan öldü yazılmaz. İşin kişisel yanı bir tarafa birde devlet yanına baktığımız zaman sağlık nedeniyle yapılan harcamalar ülkemizin çok önemli yatırımlarına engel eder boyutlara geliyor. Devletin finansa ettiği sağlık giderleri maalesef birçok hizmetin önüne geçmektedir. Bu noktadan bizde bu kampanya sağlık bakanlığı ve hükümetimizin tüm ülkede uygulanmasını istediği dumansız hava sağası uygulaması sigarasız hayata teşvik amacıyla böyle bir uygulama başlattık. 1 yıldır devam eden bir kampanyamız var bizde insanlara örnek olsun diye sigarayı bırakan vatandaşlarımıza gömlek ve kravat hediye ediyoruz.”

 

Alaplı Belediye Başkan Vekili Errol Tunçkaya ise, 45 yıl sigara içtiğini 3 yıl önce bıraktığını sigarasız hayatın ne kadar değerli ve güzel olduğunu anladığını söyledi.

 

Konuşmaların ardından Alaplı Kaymakamı Malğaç, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, sigarayı bırakan 20 kişiye gömlek ve kravat hediye etti.