Alaplı İlçe  Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fatoş Taymez, tütün kullanımı halen dünyanın ve ülkemizin en önemli 'halk sağlığı' sorunları arasında yer alma özelliğini koruduğunu bildirdi.

Taymez, yazılı açıklamasında, Dünyada sigaraya bağlı nedenlerden dolayı yılda en az 5 milyon ve ülkemizde ise 110 bin kişi hayatını kaybettiğini belirtti.

Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların Sağlık Bakanlığı Sigara Bıraktırma Hattı Alo 171 numaralı telefonu aradıkları takdirde, en yakın Sigarayı Bırakma Polikliniği’ne yönlendirileceklerini belirten Taymez, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi dünyada sigaraya bağlı nedenlerden dolayı yılda en az 5 milyon ve ülkemizde ise 110 bin kişinin öldüğü, sigara kullanımının devam etmesi durumunda ise bu ölümlerin hızla artacağı, 2024 yılına kadar dünyada 150 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öleceği tahmin edilmektedir. Sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı ücretsiz destek almaya çağırıyoruz. Sağlık Bakanlığı Sigara Bıraktırma Hattı Alo 171 numaralı telefonu aradıkları takdirde, en yakın Sigarayı Bırakma Polikliniği’ne yönlendirilecektir. Sigara ile mücadele etmek ve sigaranın zararlarını anlatmak hepimizin görevi olmalıdır. Herkese Tütünsüz günler diliyorum."