Türkiye'de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (İSGİP), İstanbul'da 11-15 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi'ne ilgi çekici standıyla katılacak. Proje hakkında geniş ve kapsamlı bilginin, proje uzmanları tarafından ziyaretçilerle paylaşılacağı standda, işyerlerinin kullanımına uygun iş sağlığı ve güvenliği (İSG) temalı bilgilendirici ve uyarıcı posterler ve broşürler ücretsiz olarak dağıtılacak, ziyaretçilere slayt gösterileri sunulacak.

Tüm dünyada iş kazaları ve meslek hastalıklarını önleme kültürünün yaygınlaşmasını sağlama ve İSG ile bağlantılı yeni bilgi ve tecrübelerin alışverişine olanak tanıma amacıyla düzenlenen Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi bu yıl ilk kez Türkiye'de yapılacak. 11-15 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Kongre'nin fuar bölümüne, Türkiye'de ve dünyada İSG alanı başta olmak üzere pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren yüzden fazla kurum, kuruluş, firma ve proje katılıyor.
İSGİP fark yaratacak
Fuar alanında C-119 numaralı standda ziyaretçilerini ağırlayacak olan İSGİP uzmanları, proje hakkında geniş ve kapsamlı bilgi verecek. Metal, maden ve inşaat iş kollarında uygulamaya konmuş olan Proje ile Türkiye'nin İSG kültürüne sağlanan katkı; genel olarak işyerlerinde sağlık ve güvenlik uygulamalarının kapsam ve yöntemleri ile sektörel bazda İSG önlemleri hakkında ziyaretçilerle bilgi paylaşımı gerçekleştirilecek.
İşyerleri için bilgilendirici ve uyarıcı poster ve broşürler dağıtılacak, slayt gösterisi olacak
İSGİP standında, İSG alanıyla ilgili bilgilendirici ve uyarıcı broşür ve posterler de fuar ziyaretçilerine ücretsiz olarak dağıtılacak. Basılı materyaller arasında işyerlerindeki iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak için kullanılabilecek patlamadan korunma, forklift kullanma ve gürültü seviyeleri hakkında bilgi veren posterler de bulunuyor. Standda ayrıca,  İSG alanında bilgiler ve veriler içeren video ve fotoğraf gösterileri de ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.
İSGİP ile işyerlerinde güvenlik kültürünün oluşturulması amaçlanıyor
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nün yararlanıcısı olduğu İSGİP, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) desteğinde yürütülüyor.
İş sağlığı ve güvenliği alanında Türkiye'nin en büyük ölçekli projelerinden olan ve KOBİ'lerde sağlık ve güvenlik koşullarının iyileştirilmesinin planlandığı İSGİP'in çalışmalarına, Ankara, Denizli, Kocaeli, Kütahya ve Zonguldak'ta bulunan 16 metal, maden ve inşaat firmasıyla başlandı. Sonrasında bu iller ile çevre illerde belirlenen 112 işyerinin dâhil edilmesiyle faaliyet alanı genişletildi. Proje ile işletmelere ve iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerine, yaklaşım ve anlayışlarını iyileştirme konusunda yardımcı olunmasının yanı sıra, işyerlerinde güvenlik kültürünün oluşturulması da amaçlanıyor. Projeyle ayrıca iş kazası ve meslek hastalıklarının, iş hayatının bir parçası olmadığının ve çoğu zaman basit tedbirlerle önlenebilir olduklarının herkes tarafından fark edilmesine yardımcı olmak hedefleniyor.