Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz:

"Eskiden düşman İngiliz, Fransız'dı, şuydu, buydu. Bugün düşman cahillik, bugün düşman PKK, Fetullah. Asırlarca tek yürek tek bilet bu vatan bu bayrak bu ezan bizim. Bizler birlik ve beraberlik olduğu sürece Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar değil bu yurdun bir karış toprağı geçilmez"

  

Kdz.Ereğli'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, "dünyanın en yaşlı gazisi" unvanını taşırken 1994 yılında 110 yaşında vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın mezarı başında anma töreni düzenlendi. Merhum gazinin oğlu 82 yaşındaki Turgut Kaçmaz, Kestaneci Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen törende zaman zaman duygusal anlar yaşadı.  Turgut Kaçmaz, yaptığı konuşmada, babasının ayağında çarık, yüreğinde vatan sevgisi, cebinde ise Kur'an-ı Kerim ile savaştığını söyledi.

 

"DÜŞMAN PKK, FETULLAH"

Milli birlik ve beraberlik ile Çanakkale'de dünyanın yenilmez denilen ordularının yenildiğini anlatan Kaçmaz şunları söyledi: "Bu yurdun her karış toprağı şehit dedelerimizin kanı ile yoğrulmuş, şehit dedelerimizin kanları ile sulanmıştır. Böylelikle de aziz vatanımız oluşmuştur. Babam bu vatan için 14 yıl savaştı. Bizim için vatanda, bayrakta, namusumuz, şerefimizdir. Eskiden düşman İngiliz, Fransız'dı, şuydu, buydu. Bugün düşman cahillik, bugün düşman PKK, Fetullah. Asırlarca tek yürek tek bilet bu vatan bu bayrak bu ezan bizim. Bizler birlik ve beraberlik olduğu sürece Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar değil bu yurdun bir karış toprağı geçilmez"

 

ŞEHİT VE GAZİ MEZARLARI DA ZİYARET EDİLDİ

Babasının mezarı başında ikinci kez tören yapıldığını belirten Kaçmaz, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a katkılarından ötürü teşekkür etti. Programa Madenoğlu, Manioğlu, Uysal, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Jandarma Komutanı, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın yanı sıra gaziler, şehit yakınları tarafından Kaçmaz ile Kestaneci Mezarlığı'nda mezarı bulunan şehit ve gazilerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Tören, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından edilen duayla sona erdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)