Kdz.Ereğli'ye bağlı Ormanlı Köyü'nde bulunan taş ocağından hafriyat taşıyan kamyon ve tırların yol güzergahlarında neden olduğu tehlikeler vatandaşları canından bezdirdi.

 

Sosyal medya üzerinden çok sayıda mesaj gönderen vatandaşlar, tek şeritli yolda oldukça süratli seyir eden araçların facialara adeta davetiye çıkarttığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

 

Gazetemize gönderilen açıklamalardan bazıları ise şu şekilde:

 

"Kdz Ereğli'ye bağlı olan Ormanlı Belediyesinin sorumluluğu altında olan ormanlı köyünde bulunun taş ocağı, çalışmalarının dolayı sürekli ağırlı yüklü araçların geçişinden hem yol hem de yol güzargahı üzerinde olan köy ve yerleşim yerleri aşırı zarar ve tahrik altında kalmaktadır. Yolların aşırı yüklü araçları kaldıramamasından sürekli  hasar görmektedir. Bununla birlikte araçların hızından dolayı yoldaki tozun kalması çevreye rahatsızlık vermesi de çabasıdır. Bununla birlikte Ormanlı Belediyesinin yollarının dar olmasıyla sürekli trafik durağan haldedir. Özellikle araçlar Ormanlı şehir merkeziden geçerken hem gürültü kirliliği hem görüntü hem çevre kirliliği teşkil ederken trafikte alt üst oluyor. Çevreye ve insanlığa saygı duyalım. Duymayanları uyarılım. Gereken yapılsın ki sesimiz duyulsun"

 
Öte yandan vatandaşlar şikayetlerini çeşitli bakanlıklara da elektronik posta ortamı ile gönderdiklerini belirttiler.