Kdz. Ereğli’nin sosyo-ekonomik gelişmişlikte bir çok il merkezini geride bırakıp önde gelen ilçeler arasında yer alması, çevre kirliliğinde başarılı olduğunu anlamına gelmiyor.

 

Haber Yorum: “ Kdz. Ereğli’yi kirletmeyen öteki dünyaya borçlu gidecek” gibi görünüyor. Kent dört bir yandan çepeçevre çevre kirliliğinin tehdidi altında bırakılmaya öyle devam ediyor ki, bu kervana fırıncılar da katılıyor.

Bir tarafta Erdemir, diğer yanda Ereğli-Alaplı sahil güzergahındaki plajları tehdit eden tersaneler, diğer yanda da şehrin doğu yakasındaki Köseağzı’na kurulmak istenen termik santral Kdz. Ereğli’yi adeta yaşanmaz hale getirme yolunda hızla tehlike çanları çaldırıyor.  Geçtiğimiz günlerde Erdemir limanında sabahın 06.00’sında yük boşaltan veya indiren bir gemiden çıkan kahverengi dumanların haber olarak yayımlanmasına rağmen, bir tek yetkili kurumdan konuyla ilgili açıklama gelmez ve çevre kirliliği konusunda sözde duyarlılıktan öteye ilgi bulunamazken, şimdi de kent merkezindeki fırınlar bu kirlilik kervanına katıldılar. Kdz. Ereğli hızla kirleniyor ve bu hızlı kirlenme içinde çevre konusundaki duyarlılık eğitimli ve kültürlü bir kent olarak bilinen Kdz. Ereğli’de ise kamuoyuna pek yansımıyor veya ilgili kurumlar olayları ve gelişmeleri görmezden geliyorlar. Çevre ve doğa konusunda sorumluluk taşıyanlar başka olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin bu kirlenmeye karşı sesini çıkarması ve yetkilileri uyararak görevlerini yerine getirmeye zorlamaları bekleniyor.