CHP’den istifa eden ve Ormanlı’da kurucusu olduğu AKP’ye geçen Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever istifa sürecine ilişkin, Ak Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu’da Ormanlı’nın güncel konularını değerlendirdi.

 

* Sever: “Biz defalarca CHP Ereğli İlçe Yönetimine, başkanına, beldemizin yaşadığı sıkıntıları dile getirdik, destek istedik. Hatta bu sorunları genel merkez düzeyine kadar taşıdık, gelinen noktada ne bir çivi çakıldı ne bir olumlu söz söylendi. Ben olmasam CHP’nin Ormanlı’da seçim alması mümkün müydü? Duayen Halil Posbıyık Başkan bana, “Benim Ormanlı Beldesi 24’ncü mahallemdir” sözü var”

 

* Sever: Önceliğimiz beldemize yapmamız gereken çalışmalarımız var bunları yerel yöneticiler ve iktidarın desteği ile yerine getirmeye çalışacağız. Ormanlı kritik bir yere sahip. Gökçeler ile Kandilli’nin birleşmesi Gülüç’ün de Ereğli’ye bağlanması durumu var, Çaylıoğlu Belediyesi zaten kapanıyor. 170 bin nüfuslu Ereğli’nin 2 beldesi olacak bunlardan biri Ormanlı diğeri ise Kandilli. Ormanlı’nın önemi daha da ön plana çıkıyor.

 

* Erdoğdu: Birileri Ormanlı’da Yaşar Başkan’ın AK Partiye alınmayacağına dönük söylemleri oldu ve vatandaşların kafasını karıştırdılar, Başkanımız CHP’den istifa etmiştir ve yuvasına kendi kurucusu olduğu partiye dönüş yapmıştır. 4 Belediye meclis üyesi ile Ankara’da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından grup toplantısında Belediye Başkanımıza rozet takılacaktır. Kimse farklı beklentiler içerisine girmesin.

 

CHP’den istifa eden ve AK Parti’ye katılan Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, istifa sürecini değerlendirdi Ormanlı’nın bundan sonraki durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beraberinde AK Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu ile gazeteniz Önder’i ziyaret eden Sever çok çarpıcı ifadelere yer verdi:

 

“KARTAL BİZİM 
SAYEMİZDE BAŞKAN OLDU”

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın bir açıklamasında, “AKP’den aday göstermediler, gururla şerefinle oynadılar, ayaklar altında paspas ettiler” söylemlerine tepki gösteren Belediye Başkanı Sever, “CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın ilçe başkanlığı seçilmesinde biz tam destek verdik. Gelinen noktada bizlere yapılan bu haksız eleştirileri ne ben ne meclis üyelerim ne de Ormanlı halkı asla kabul etmeyecektir” dedi.

 

CHP’NİN VAADLERİ OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçiş sürecine ilişkin ise Sever şu açıklamaları yaptı: Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmamızın sebebi AK Parti’de son dönemlerde bazı yöneticiler bizi partiden küstürmeye çalıştı. Ben partimin yine adayı idim ancak arada yaşanan kopukluk nedeni ile partim beni aday göstermedi o süreçte de CHP’den çeşitli vaadler oldu, Ereğli Belediyesi’nin sana her konuda desteği olacak dediler. 

 

CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN HALİL POSBIYIK
Bizde halkın vaadlerini en planda tutarak aday olduk. Biz yerel seçimlere giderken hizmeti Ereğli’den alacağımız için Cumhurbaşkanım da Başbakanı da Halil Posbıyık duayen başkanım dedim. Kendisi de bizi abat edeceğini söyledi, sağ olsun ilk başlardan baya bir yardımı oldu bunu inkar edemeyiz. Her konuda bizim yanımızda olmaya çalıştı ancak sonra ne hikmetse, “Ormanlı’ya hizmet verirsem oy potansiyelim düşüyor”, “Ereğli Belediyesi Meclis üyeleri Ormanlı’ya destek vermeme karşı çıkıyorlar” dedi. Hatta beldemize hizmet gelmesi için Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın şart koştuğu CHP’li meclis üyesi Cevdet Ertürk’ün istifasını bile biz sağladık sırf belediye desteğini versin diye. Bu arada şunu belirtmeden de geçemeyeceğim Halil Posbıyık başkan bana, “Benim Ormanlı Beldesi 24’ncü mahallemdir” sözü var. 

 

“SORUNLARI İLÇE YÖNETİMİNE 
DEFALARCA ANLATTIK”

Biz defalarca CHP Ereğli İlçe Yönetimine, başkanına, beldemizin yaşadığı sıkıntılara ilişkin gerek Ormanlı da gerekse CHP Ereğli İlçe Başkanlığında dile getirdik, destek istedik. Hatta bu sorunları genel merkez düzeyine kadar taşıdık gelinen noktada hiçbir çivi ne çakıldı ne bir olumlu söz söylendi. Ben olmasam Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ormanlı’da seçim alması mümkün müydü, değildi. Biz halkımızın bize verdiği destek ile bunu başardık.

 

“EMİN ADIMLARLA 
DEVAM EDECEĞİZ”

Gelinen süreçte partinin ilgisizliği vatandaşımızın beklentilerini karşılayamamamız bizleri sıkıntıya soktu. Ormanlı’da kurucusu olduğumuz Ak Parti çatısına yeniden döndük. Zaten ben partinin kurucuları arasındayım, yuvama geri döndüm diyebilirim. Bundan sonraki süreçte partimizin verdiği destek ile yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. 

 

ŞİMDİ İŞ ZAMANI
Önceliğimiz beldemize yapmamız gereken çalışmalarımız var bunları yerel yöneticiler ve iktidarın desteği ile yerine getirmeye çalışacağız. Beldemizin en önemli sorunlarından bir tanesi alt yapı eksiklikleri, bu süreçte acilen gidermemiz gereken konuların başlarında geliyor. 

 

İHALE AŞAMASINA GELDİ
Beldemizin hali hazır haritasını çıkarabilmek için harekete geçtik bu konuda İller Bankası ile de görüşüldü karara çıktı şuan için istedikten sonra ihale aşamasını açabiliriz. Bunun tamamlanması demek Ormanlı’ya her anlamda çivinin çakılabileceği demektir. Toki projemiz var, Toki’ye yerini gösterdik olumlu görürler ise toplu konut yapımı hedefleniyor. Devlet memurlarının Ormanlı’da kalabilmesi için cazip hale gelebilmesi için bu adımın son derece fayda getireceğine inanıyoruz. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. 

 

FUTBOL SAHASI PROJESİ
Bunun yanında kapalı spor salonu ve toprak saha projemiz var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvuruda bulunduk o da bir aşamaya geldi, gençlerimizin spor yapabilecekleri bir alan oluşturmak en büyük hedeflerimizden bir tanesi. Çünkü Ormanlı pek çok köyü barındıran bir merkez halinde, bu merkezde önümüzdeki süreçte düzenlenecek futbol turnuvalarına çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapabilir. 

 

DERE YATAĞINA YENİ GÜZERGAH
Belediyemizin yanından geçen dere yatağının değiştirilmesi konusunda Devlet Su İşleri ile görüşmelerimiz başladı. Dere yatağını mevcut akışına göre bırakırsak bu bölgede yaşanabilecek olası sel felaketlerinin de önüne geçmiş olacağız. 

 

HAYVAN KESİM YERİ
Hijyenik olmadığı gerekçesi ile pekçok pazarın kapanması söz konusu. Ormanlı dediğimiz gibi pek çok köyün merkezi halinde. Et ihtiyacı Ereğli’den karşılanıyor. Sağlıklı ve hijyenik bir mezbaneyi kazandırmamız şart. Ereğli’den hem etin nakliyesi fiyat farkı yaratıyor ayrıca zaman kaybını da buna ekleyebiliriz. 

 

ÇÖP SORUNUNA ÇÖZÜM
Bunların yanında ufak tefek sosyal faaliyet alanları parklar ve bahçeler yapıldıktan sonra Ormanlı oturulabilir bir yere ulaşabilir. Beldemizde çöp sorunu vardı bu çöp sorununu çözmek için kendi imkanlarımız ile bu işi başardık kimse bize çöpünü nereye döküyorsun neyle alıyorsun nasıl yardımcı olalım diye sormadı. 

 

ORMANLI’DA KRİTİK SÜREÇ
Ormanlı beldemiz gerçekten çok kritik bir yere sahip. Gelinen sürece baktığınızda Gökçeler ile Kandilli’nin birleşmesi Gülüç’ün de Ereğli’ye bağlanması durumu var, Çaylıoğlu Belediyesi zaten kapanıyor. Gelinen noktada Kandilli ve Ormanlı Belediyesi kalıyor geriye. 170 bin nüfuslu Ereğli’nin 2 beldesi olacak bunlardan biri Ormanlı diğeri ise Kandilli. Ormanlı’nın önemi daha da ön plana çıkıyor, beldemizi artık bir vizyon kenti haline dönüştürmek için biz belde olarak belediye olarak hazırız. Bu bölgenin en büyük beldesi Ormanlı Beldesi’dir merkezi olarak 3 bine yakın çevre köyleri ile 20 bine yakın nüfusumuz var çok ciddi bir rakamdır bu. 

 

“EN FAZLA YANGINA MÜDAHALE EDİYORUZ”
Ormanlı beldemize bağlı köylerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya destek sağlamaya çalışıyoruz. İtfaiye gönderiyoruz, belediyenin imkanlarından faydalandırmaya çalışıyoruz. Bu civarda en fazla yangına müdahale eden belediye benim. Biz bir cenaze arabası belediyeye kavuşturmak istiyoruz köylerimiz hastalarını cenazelerini taşımak istiyoruz böyle bir sosyal hizmeti belde halkı ile buluşturmak istiyoruz”

 

ERDOĞDU’NUN AÇIKLAMALARI
AK Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu’da, Ormanlı Belediyesi’ni yeniden Ak Partili belediyeler arasına katmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. 
Erdoğdu, Ormanlı’nın kaderi ile oynamaya çalışan bir grubun olduğunu bu grubun da bu oyunun içerisinde kaybolup gideceğini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 

 

KÖPRÜ, OKUL YAPTIRDIK
Biz başkan ile 2002 yılında siyasi hayata beraber atıldığımızda Ormanlı için hedeflerimiz, projelerimiz vardı. Biz bunu 2004 yılında Belediye Başkanlığını aldığımız dönemden itibaren bir kısmını yerine getirdik. Gerek yapılan köprü gerek okul beldemize bir nebze de olsa rahat bir nefes aldırdı. Yine 4 mahallemizin yüzde 95’inin parke yola dönüştürdük vatandaşımızı çamurdan, tozdan kurtardık. 2009 seçimlerinde partimizin süreci farklı bir arkadaş ile yola gitme kararı aldı.  

 

YAŞAR SEVER ORMANLI’DA 
CHP’YE KAZANDIRDI

Yaşar Sever Başkanımız, Ormanlı’da 250 oyu olmayan bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanı oldu ve 250 oyu 727 oy alarak kendisini ispatladı. Bizde bunu bildiğimiz için sadece makamlar için değil Ormanlı’ya yatırımların tamamlanması için Yaşar Sever’e 2 senedir teklifimizi götürüyoruz, partimize dahil olması için bu hizmetleri gel partimizde birlik ve beraberlik içerisinde yapalım iktidarın nimetlerinden faydalanalım. Halkımızda Yaşar Sever’i her zaman bir AK Partili olarak gördü CHP’li olarak görmedi. 

 

“KADERİ İLE OYNAMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Yaşar Sever 2002’in kurucu başkanı Ormanlı’da üye bulamazken birileri dalga geçerken birileri başka kulvarda bulunurken birileri geldiler şimdi Ormanlı’nın yeniden o kaderi ile oynamaya çalışıyorlar. Biz birlik ve beraberlik içerisinde bu oyunlara gelmeyeceğiz herkes oynadığı oyunun içinde kalacak. Biz teşkilat ruhu ile ve Başbakanımızın belediyecilik anlayışını bildiğimiz için belediyecilikten gelen bir başbakanımız var. Millete efendi değil hizmetkarlığını yapıyoruz. 

 

“SEVER BENİ SİYASETE SOKTU”
2002’de Almanya’dan döndüğümde Yaşar Sever beni çağırdı, “Parti ilçe yönetimine söyleyeceğim seni burada belde başkanı yapalım mı?” diye teklifte bulundu. Ben de sen varsan senin olduğun her yerde varım dedim öyle gitti. Biz Ormanlı’yı yine iktidar ile buluşturduk. Bizim hedefimiz 2014 seçimlerinde oy hedefimiz bin bir. 

 

“KARDA KIŞTA ÇALIŞMAYA DEVAM”
Birileri Ormanlı’da Yaşar Başkan’ın AK Partiye alınmayacağına dönük söylemleri oldu ve vatandaşların kafasını karıştırdılar, Başkanımız CHP’den istifa etmiştir ve yuvasına kendi kurucusu olduğu partiye dönüş yapmıştır. 4 Belediye meclis üyesi ile Ankara’da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından grup toplantısında Belediye Başkanımıza rozet takılacaktır. Kimse farklı beklentiler içerisine girmesin, Yaşar Sever yuvaya dönmüştür, durmak yok karda kışta çalışmaya devam.”