Kdz.Ereğli'de hurdacılık yaparak geçimini sağlayan babasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı

 

Kdz.Ereğli'de hurdacılık yapan babasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 23 Mayıs'ta babası Ekrem Dumanlı'yı (37) ördürdüğü iddiasıyla tutuklanan İlker Dumanlı (19) ve tarafların avukatları katıldı. 

İlker Dumanlı, savunmasında, babasının eve alkollü geldiğini öne sürerek, "Babam gelince annemi sürekli dövüyordu. Akşam babam çadıra alkollü geldi. Annemi dövdü. Babamı ayırmak isteyince beni de dövmeye başladı. Ben kendi çadırıma gittim. Sabahleyin ise annemin çığlıklarını duydum. Kalktım ve çadıra gittim. Babam annemi dövüyordu. Ayırmak istediğim sırada beni ranzanın üzerine yatırıp boğmaya çalıştı. O sırada eniştem çadıra girdi ve beni babamın elinden aldı. O sırada arabada duran av tüfeği gözüme çarptı. Tüfeği aldım ve tekrar babama 'yapma, etme' dedim dinlemedi. Babam annemi bir türlü bırakmayınca babamın sırtına doğru bir el ateş ettim. Amacım korkutmaktı. Babam sırt üstü geriye doğru uzandı. Amacım öldürmek değildi." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk haline karar vererek duruşmayı erteledi.

Kurtlar Köyü Kaptaş Mahallesi'nde 23 Mayıs'ta, Dumanlı ailesinin yaşadığı barakada tartışma çıkmış, 37 yaşındaki Erkan Dumanlı pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybetmişti. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, eşini vurduğunu söyleyen Gülşen ile İlker Dumanlı'yı gözaltına almıştı. İlker Dumanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

(Anadolu Ajansı)