Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, önümüzdeki ay hükümet ile yapılacak toplu görüşmeler öncesinde, Zonguldak'ta dün bir basın toplantısı düzenledi.
Genel Başkan Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Şekerci ve şube yöneticileriyle birlikte kamuoyuna şöyle seslendi:

"ÜYE SAYIMIZ ARTIYOR"
"Memur-Sen Konfederasyonu 2008 yılında 314 bin 701 olan üye sayısını yüzde 20 oranında arttırarak 376 bin 355 üyeye kavuştu. 2009 yılı 15 Mayıs tarihi itibariyle 376 bin 355 üyeyle Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olmuş, memurları temsil yetkisi kazandı. Memurlarımızın teveccühünü kazanarak yetkili konfederasyon olan Memur-Sen 2009 yılı 15 Mayıs itibariyle dört hizmet kolunda yetki almış, enerji hizmet kolunda ise Enerji Bir-Sen sadece 12 üye ile yetkiyi cüzi bir farkla kaçırdı. Enerji Bir-Sen 2008 yılında 6 bin 601 olan üye sayısını 2009 yılında 9 bin 55 sayısına ulaştırarak yüzde 37 oranında net büyüme sağlamış ve memur sendikaları arasında da en fazla yüzde ile büyüyen sendika oldu. Enerji hizmet kolunda yetkili olmak için var gücü ile mücadele eden sendikamız, hem hizmet anlayışı, hem de memurlarımızın sorunlarına yaklaşımı anlayışı ile memurlarımızın takdirini toplamış, ülkemizin hassasiyetlerine olan duyarlılığı ve ülke bütünlüğüne yönelik kucaklayıcı tavrı dolayısıyla ile de memurlarımızın teveccühünü kazandı. Aynı anlayışla hareket eden Zonguldak il teşkilatımız üye sayısını yüzde 60 oranında arttırarak en başarılı il teşkilatlarımız arasına katıldı."

"KAMU ÇALIŞANLARI HUZURSUZ"
"Enerji hizmet koluna giren kurumlarda uygulanan ücret adaletsizliği kurum çalışanlarını huzursuz etmiş çalışma barışını bozdu. Özellikle 2008 yılı YPK kararı ile KİT'lerde ödenmeye başlanan ek ödeme aynı kurum çalışanları arasında ayrımcılığa sebep oldu, kurum çalışanlarını huzursuz etti. Hükümet ile sendikalar arasında varılan mutabakat neticesinde ek ödeme ile statüler arası denge oluşturulacağı, hiyerarşik yapı gözetilecek bir uygulama kabul edilmesine rağmen maalesef hiyerarşik yapı bozulmuş, müdür statüsündeki yönetici kendi emri altında çalışan kamu görevlisinden daha düşük ücret almak durumunda bırakılarak rencide edildi, kurum çalışanları arasında ayrımcılık yapıldı.
YPK kararları incelendiğinde yaklaşık yüz tane unvandan sadece on tane unvana ek ödeme olarak yüzde 28'in üzerinde bir ek ödeme verildi, diğer unvanlara tabi olarak çalışan II sayılı cetvele tabi personel sadece denge tazminatı oranı olan yüzde 28'de bırakıldı. Doktor, avukat, idari şef, memur.. .vs kadrolarda çalışanlar mağdur edildi. Mağduriyetin en fazla olduğu kurumlardan bir tanesi de maalesef TTK oldu."

"YPK KARARINA DAVA AÇTIK"
"Enerji Bir-Sen olarak hizmet kolumuzda yetkili sendika olmamıza rağmen başta Sayın Başbakan olmak üzere Başbakan Yardımcısı, Çalışma Bakanı, Toplu Görüşmeden Sorumlu Devlet Bakanı, YPK Kurulu Üyesi, Enerji ve Sanayi Bakanları, Başbakan Müsteşarı olmak üzere girişimlerde bulunuldu, YPK kararlarındaki bazı yanlışlıklar sayemizde düzeltildi. Maliye, Devlet Personel, Hazine ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan oluşan YPK Kurulu Üyesi kurum yöneticileri ile yapılan görüşmelerde sonuç alınamadığından sendika olarak 2008 yılı YPK kararma uygulamadaki adaletsizlik dolayısıyla dava açmak zorunda kaldık. Davamız devam ediyor."
"KRİZ BAHANE EDİLEMEZ"
"Bilindiği üzere memur sendikaları ile hükümet arasında toplu görüşmeler 15 Ağustos'ta yapılıyor. Hükümet tarafından medyaya sızdırıldığını tahmin ettiğimiz 2010 yılı memur maaşları ile ilgili artışın kabul edilebilir bir tarafı yok. Enerji Bir-Sen olarak medyaya yansıyan artış oranlarını kabul etmemiz mümkün değil. Şu anda sendikalarımız çalışmalarını yürütüyor. Yetkili sendikalarımız ve konfederasyonumuz kabul edilebilir ücret artışlarını kamuoyu ile paylaşacaklar.
Maliye bürokratları ağzıyla medyaya yansıyan rakamları, kriz bahane edilerek kimseye yutturamazlar. Hükümet bu konuda inisiyatif almalı. Çünkü devlet memurlarının büyük bir kısmı düşük ücretlerle çalışıyor. Enerji Bir-Sen olarak memurun hakkının grevli toplu sözleşmeli sendikal hakla almak istediğimizi, lütuf gibi sunulan artışların kamu çalışanlarını rencide ettiğini düşünüyoruz."

"FERDİ KAZA SİGORTASI"
"Memur-Sen ve bağlı sendikalarının SBN sigorta ile yapmış oldukları ferdi kaza sigortası anlaşması çerçevesinde Enerji Bir-Sen bütün üyelerini ferdi kazalara karşı 15 bin TL'lik sigortalandı. Üyelerinin acı ve tatlı günlerinde yanında olan sendikamız ve konfederasyonumuz, dayanışmanın en güzel örneklerinden bir tanesini daha sergiledi. Bu anlayışla hareket eden sendikamız Enerji Bir-Sen Genel Merkezi olarak, elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Zonguldak üyelerimizden merhum Dinçer Durmuş'un varislerine bu sigorta kapsamında 15 bin TL'lik çeki takdim etmek üzere Zonguldak'a geldik. Allah'tan merhuma rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Allah kaza bela vermesin."