Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin resmi oturumu öncesi ilçe gündemine ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Posbıyık, Erdemir'in Gülüç'de ve Cumartesi pazarının bulunduğu alandaki otopark alanlarını işgal ettiğini bu alanların vatandaşların ve belediyenin kullanımına açmak için çalışma yürüttüklerini belirtti.

10 DÖNÜM ALANA ÇÖP ARAÇLARI GELİYOR

Posbıyık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Erdemir'de bizim bir otopark alanımız var. Gülüç kapısında ek köprü duruyor. Bu köprünün de ruhsatı falan da yok, onun için de uğraşıyoruz. 10 dönümlük park, Gülüç'deki alan Erdemir tarafından kullanılıyor. Erdemir'in ERSEM'in kesme dilmeler yapılıp bütün kamyonlar gelip park ediyor. Buradan da sevkiyatlar yapılıyor. Erdemir'in kılı kıpırdamıyor, beleş yer bulmuş. Ya yeri alın ya da biz geleceğiz el koyacağız dedik. Önümüzdeki ay meclise getireceğim, buraya bir tarife yapacağız, otoparka. Biz kendi çöp tesislerimizi buraya taşıyoruz. Çöp kamyonlarımızı buraya yerleştireceğiz. Erdemir'in aracı falan varsa belediye meclisinden tarife çıkaracağız, araç başına park parası alacağız. Bunu bugünden duyuruyorum ki yarın sürpriz oldu demesin, kulaklarına üflüyorum.

"DUVAR İLE ARAZİMİZİ ELE GEÇİRMİŞLER"

Bir yerimizde Echomar Hastanesi'nin karşısında var. Duvar ile arazimizi ele geçirmişler. İçeriye de sokmuyorlar bizi. 2 bin 500 metre kare yerimiz var. Hemen yanında da bin metre kare park alanı var. Vatandaşın park alanı olarak kullanacağı bir alan. Girmek mümkün değil, işgal etmiş. Uğraşıyoruz orayla. Bir şekilde orayı da halledeceğiz."