Alaplı’da anneleri ölen ve kayıplara karışan 6 köpek yavrusuna Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım Merkezi İşçisi Hasan Yenilmez sahip çıktı.
Alaplı'da 4 tanesinin anneleri ölen, 2 tanesinin anneleri ise kayıplara karışan 6 köpek yavrusuna Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım Merkezi İşçisi Hasan Yenilmez sahip çıktı. Yavru köpekleri çöplerden topladığı yemek artıkları ve kendi imkanları ile beslediğini belirten Yenilmez, “4 tane yavrunun anneleri öldü, iki tanesinin annesi ise dün akşam bir bayana saldırdı, annesini yakalayamadık, yavrularını Sokak Hayvanları Bakım Merkezine getirdik” dedi.
Yavru köpekleri besleme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Yenilmez, “Bu yavru köpeklere yemek verme konusunda sıkıntı çekiyoruz. Esnafın duyarlı olmasını istiyoruz. Esnafımızdan yemek artıklarını bir poşete koyup belediye haber vermelerini bize teslim etmelerini istiyoruz. Yemekleri çöpten topluyorum. Sabah erken saatte çöplerden yemek artıklarını toplayarak bu yavru köpeklerin karınlarını doyuruyorum. Esnaflarımızdan artık yemek alamıyoruz. Esnaflarımızdan beklentimiz arta kalan börek, poğaça ve yemek atıklarının belediyeye verilmeleridir” diye konuştu.
Yavru köpekleri çöplerden topladığı artık çiğ tavuk etleri beslediğini yemek bulma sıkıntısı nedeniyle yavru köpeklerin çoğu zaman aç kaldığını kaydeden Yenilmez, “Çoğu zaman bu yavru köpekler aç kalıyorlar. Her gün 3 tane ekmek getirerek besliyorum. Evime ekmek götürürken, onlara da ekmek alıyorum. Kendi imkanlarımla bu köpekleri beslemeye çalışıyorum. Yemek sıkıntısı çektiğimizden dolayı şu anda çöpten topladığım çiğ tavuk etleri ile besleniyor, yazık günah bu yavru köpeklerin aç kalması beni üzüyor. Ha bir çocuk yetim kalmış, ha bu köpek yavruları yetim kalmış ben bir fark göremiyorum.
Çünkü onlarda bir can taşıyor. İnsanların bu köpeklerin kendilerine saldırmamalarını istiyorsa bu köpek yavrularına sahip çıksınlar, aç olan hayvanlar sonuçta insanlara da saldırıyor. Böyle giderse Alaplı'da bu köpekler yüzünden kimse rahat rahat gezemez. Bu hayvanlara lütfen sahip çıkalım” dedi.