Zonguldak CHP Milletvekili Ali Koçal, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Milletvekili Koçal, "Engelli olmanın ne demek olduğunu, bu sorunu yaşayanların ne tür zorluklara katlanmak zorunda olduklarını ve gerçekte onlar için neler yapılması gerektiğini bizlere hatırlatan önemli bir gündür bugün" dedi.
CHP'nin üzerine düşen görev ve sorumluluğunun bilincinde olduğunu ifade eden Zonguldak CHP Milletvekili Ali Koçal, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bugün 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü. Engelli olmanın ne demek olduğunu, bu sorunu yaşayanların ne tür zorluklara katlanmak zorunda olduklarını ve gerçekte onlar için neler yapılması gerektiğini bizlere hatırlatan önemli bir gündür bugün!
Engellilik, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değildir. Engelli yurttaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevimiz olduğu gibi vazgeçilemez toplumsal sorumluluklarımızdandır.
Ülke olarak sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda önemli eksikliklerimiz ve yetersizliklerimiz bulunmaktadır. Bu eksiklikler ve yetersizlikler, ülkemizin çağdaşlaşma mücadelesini yavaşlatmaktadır. Bu bağlamda, ülkemizin kanayan yaralarından biri özürlü vatandaşlarımızın durumudur. Maalesef, bu zamana kadar, onların toplumsal yaşama uyum sağlayabilmeleri için göstermelik düzenlemeler dışında, olumlu hiçbir adım atılmamıştır.
Nüfusumuzun azımsanmayacak bir bölümünü oluşturan engelli yurttaşlarımızın bazı gereksinimleri vardır. Sağlık, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanma, eğitim görme, meslek ve iş edinme, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile siyasal yaşama katılma bu gereksinimlerin başında gelmektedir.
Sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üretilmesi, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için Cumhuriyet Halk Partisi üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilincindedir.
Özürlüler Günü dolayısıyla, engelli yurttaşlarımızın yaşama sıkı sıkıya bağlanmalarını sağlamanın hepimizin toplumsal sorumluluğu olduğunu anımsatmak istiyor, yurttaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya ve yürütülen çalışmalara destek vermeye çağırıyorum.
Dünya Özürlüler Günü'nde sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, en iyi dileklerimi iletiyorum."