Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, 1 tır malzemenin Osmaniye'deki çadır kentte kalan çocuklara ulaştırılacak olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

 



İNSANLIK DRAMI YAŞANMAMASI TEMENNİSİ

Yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayacaklarını anlatan Uysal, "Sadece burası için değil dünyanın neresinde olursa olsun böyle dramlara karşı da duyarsız kalamazdık. Osmaniye'deki Türkmen kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarına kısmen de olsa katkı sağlayabildiğimizden dolayı memnunum. Kışın da bilindiği gibi Bayırbucak Türkmenlerine 5 tır dolusu kömür göndermiştik. Bizler huzurluyuz, mutluyuz, inşallah böyle insanlık dramları bir daha yaşanmaz. Dünyanın hiçbir yerinde de yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

 



1 TIR YARDIM MALZEMESİ

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de 10 gün önce başlatılan kampanyada 1 tır dolusu yardım malzemesi temin edilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. AK Parti Ereğli İlçe Kadın Kollarının 10 gün boyunca gelen yardımları düzenlediklerini de anlatan Şentürk, "Çadır kentte kalan çocuklarımız için çocuk maması, bezi başta olmak üzere giyecek ve yiyecek malzemeleri için kampanya başlattık. 1 Tır dolusu çocuk malzemesi, kıyafeti, yiyeceği topladık. Ereğli halkına bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum" sözleri ile konuştu.

 


"DİKİŞİNİ ALDIRIP GELENLER BİLE OLDU"

AK Parti Ereğli Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Semine Çolak da emeği geçenlere teşekkür ederek, "Organizasyonu sağlayan kadınlarımız çok özverili çalıştılar, basit gözüküyor ama zor bir olay. Dikişlerini hastaneden aldırıp gelenler bile oldu. Tamamen gönül işi. 10 Gün boyunca vardiyalı çalıştık, sorumluluğumuzu yerine getirdik" ifadelerine yer verdi.

Yardım Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne ait tır ile Osmaniye iline dualarla uğurlandı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)