Kdz.Ereğli’de, araç trafiğinin yoğun olduğu Erdemir Caddesi'nde yaşanan kargaşanın önüne geçebilmek için trafik ekiplerinin verdiği mücadele zaman zaman yetersiz kalıyor. Özellikle Meydanbaşı yokuşu başta olmak üzere İstanbul Yol Ayrımı güzergahına kadar alanda bazı halk otobüsü şoförlerinin oldukça yavaş gitmesi, yolcuyu istediği yerde indir-bindir yapması ve bunun önüne de hiçbir şekilde geçilememesi pek çok sürücüyü canından bezdiriyor.

 

TEK POLİS NE YAPSIN?

Bir süre önce alınan kararla tek yön olan ve daha sonra uygulamaya sokulan karar geri çekilerek çift yöne dönen Erdemir Caddesi'nde motosikletli trafik polisi, günün her saatinde denetim yaparak yaşanan sorunları çözmeye çalışıyor. Duyarsız sürücülerin otobüs duraklarına park etmesi nedeniyle duraklara yanaşamayan halk otobüsleri yolcu indirip bindirirken sorunlar yaşıyor. Bu nedenle Şahin diye adlandırılan Motosikletli Trafik Polisi, hatalı parkları fotoğraflayarak araç sahiplerine 62 TL cezai işlem uyguluyor. İlçenin en çok sorun yaşanan caddesinde sürekli denetim yapan trafik polisi, yaptığı anonslarla da sürücüleri otobüs duraklarına park etmemeleri konusunda uyarıyor. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Erdemir Caddesi'nde sürücülerin otobüs duraklarına park etmemelerini isterken, cadde üzerinde yaşanan bu sorunun hatalı parklardan dolayı meydana geldiğini ifade ettiler. Yetkililer, trafik sıkışıklığını en aza indirmek için sürücülerin trafik polislerine yardımcı olmalarını ve kurallara uymalarını istediler.

KAMERA İLE DENETLENSİN

Yine vatandaşlar Meydanbaşı güzergahını bazı halk otobüslerinin oldukça ağır çıkmalarının trafikte uzun kuyruklar oluşturduğunu bu sorunun yetkililer tarafından bilinmesine rağmen bir çözüm bulunamadığını belirterek, "Bu alanlar kameralı sistem ile takip edilsin, yavaş çıkan sürücüye, hatalı park edene ceza işlem uygulansın bakın bakalım 1 haftada trafik akışı nasıl düzene giriyor" dediler.