Alaplı'da ikamet eden 24 yaşındaki Seda Korkut, akşam saatlerinde çalıştığı işyerinden çıktı. Oturduğu apartmanın önüne gelen Korkut, bir sürprizle karşılaştı. Apartman girişinde bir kağıdın üzerinde "Aramıza hoşgeldin" yazısını gören Korkut, daha sonra apartmanın merdiven basamaklarında ' Doğum tarihi 17 Ocak 1989', 'Halley istermisin', ' Artık okul zamanı gelmedi mi?', '1999 fındık festivali birincisine tebrikler',' Lisede başarılı bir öğrencisin', 'Sen aşksız, Akal sensiz asla', 'Kafana işyerinde fitil düştü mü?', 'Günde kaç kilometre yol yapıyorsun', 'Bugün aranmamak sana koydu mu?', 'Madem olmuşken doğum günün kutlu olsun' gibi hayatında yaşadığı anları simgeleyen yazıları gördü. En çok sevdiği Yıldız Tilbe'ye ait olan 'Sana yeminliyim' şarkısı eşliğinde merdiven basamaklarındaki hayatındaki en önemli anların yazıldığı yazıyı tek tek eline alarak okuyan Korkut, duygulanarak gözyaşlarına boğuldu.
Hayatındaki en anlamlı doğum gününü kutladığını belirten Seda Bozkurt, şöyle konuştu: Doğum günümdü, ailemden o gün hiçbir kimse beni aramadı, normalde işte olduğum zamanlarda doğum günlerimde ararlardı beni, kimseden ses çıkmadı, bende dedim herhalde pasta aldılar bekliyorlar beni, ama apartmana girdiğimde şok oldum. Merdivenlerde komple notlar vardı, en çok sevdiğim şarkı vardı. Gördüğümde ve şarkıyı duyduğumda çok duygulandım ve ağladım, mutluluktan ağladım.
Seda Korkut'un doğuştan engelli müzisyen abisi İsmail Korkurt, kardeşine sıra dışı bir doğum günü hediyesi vermek istediğini belirterek şunları söyledi: Çok sevdiğim kardeşim için farklı bir doğum günü hazırlamak istedik. Hani bilindik bir şey olmasın, işte ışıkları söndürüp, mum ve pasta ile onu karşılamak değil, güzel notlar hazırladık. En çok sevdiği şarkı ile bu notları seslendirdik. Apartmana ses sistemi kurarak tüm merdivenlere kapı girişinden itibaren bu notları yerleştirdik. Kendisi apartmana girdiği andan itibaren o notları okuyarak eve girdi. Çocukluğundan itibaren mesela aramıza hoşgeldin, doğum tarihi, küçükken halley pastasını çok severdi onu koyduk, okula başladığı günü anımsatan okul çantasını ve beslenme çantasını koyduk. Eminim hoşuna gitmiştir ve mutlu olmuştur.
Seda Korkut'un arkadaşı Cafer Yalçın da sürpriz fikrin kendisinden çıktığını ve ailesinin de fikri benimseyerek hazırlıklara başladıklarını söyledi.
Yaklaşık bir saatlik çalışma ile bu sürprizi hazırladıklarını belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: Doğum günü sürprizini bir saat gibi süre içerisinde hazırladık. Abisine ve yengesine bu fikri söylediğimde onlarda kabul etti. Bir saat süre içinde apartmana ses sistemini kurduk. Notları yazdık. Notlarda doğumundan itibaren şimdiki yaşına kadar yaşadıkları anılar ve bilgiler yer alıyordu. Alaplı'da 1999 yılında Fındık Festivali ses yarışmasında birinci olmuştu onu yazdık. Çocukluğunda halley pastasını çok seviyordu. Mutlu bir gün geçirdik. Kendisinin doğum gününü tekrar kutluyorum.