Kdz.Ereğli Belediye şantiyesinde 10 yıldır atıl vaziyette bulunan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın eğitim için hibe ettiği, işadamının 2,5 ayda 5 kişilik ekip ile 45 bin lira harcadığı iş makinesi öğrencilerin uygulamalı eğitim alabilmesi için teslim edildi.

 

Kdz.Ereğli'de Komatsu Delta İş Makinaları Tamir Yedek Parça firmasının 45 bin lira harcayarak teknik lise öğrencilerinin uygulamalı eğitim yapabilmesi için çalışır hale getirdiği atıl vaziyetteki iş makinesi düzenlenen tören ile hizmete girdi.

 

OKUL YÖNETİMİ GİRİŞİM BAŞLATTI

Kdz.Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan firma sahibi Yılmaz Türkoğlu, okul yöneticilerinin "Motorlu Araçlar Teknolojisi" bölümündeki öğrencilerinin uygulamalı eğitim görebilmeleri için iş makinesi talebi üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

 

10 YILDIR ATIL VAZİYETTEYDİ

Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde 10 yıldır atıl vaziyette bulunan ekskavatörü çalışır hale getirmek için 2,5 ayda 5 kişilik ekibin çalıştığını ve 45 bin lira harcandığını anlatan Türkoğlu, "Bilindiği gibi eğitim sürekli güncelleştirilmesi gereken bir konu. Her öğretim yılında da okulumuzu teknolojik konularda bilgilendirdik. Belediyeye yıllarca hizmet eden ve atıl vaziyete gelen bu makineyi restore ettik. Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal iş makinesini okulumuza hibe etti biz de restorasyonunu yaparak kazandırdık" dedi.

Türkoğlu ayrıca, eğitime büyük önem vermekten mutluluk duyduklarını, firmasında çalışan 10 kişinin çoğunun bu okulun mezunları olduğunu sözlerine ekledi.

 

EĞİTİME DESTEK DEVAM EDECEK

Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay da belediyenin eğitim ve öğretime destek vermeye devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:



"Eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, Atatürk'ün bizlere işaret ettiği muassır medeniyetler yarışında hak ettiğimiz yeri alabilmek için üzerimize düşen her türlü desteği sağlamak zorundayız. Son yıllarda Ereğli'deki okullaşma oranı ülkemizde bir çok il ve ilçenin önündedir. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Yenilenen bu iş makinesinin okulumuzda önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal ve firma sahibi Yılmaz Türkoğlu'na teşekkür ediyorum"

 

PLAKETLİ TEŞEKKÜR

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da eğitime sağladıkları destekten ötürü Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal adına Başkan Vekili Ayhan Atay ile özel firma sahibi Yılmaz Türkoğlu'na teşekkür plaketi verdi. Törene Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ağlar, Atilla Bulak, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)