Amatör spor kulüplerine destek olmak amacıyla Kdz.Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce temin edilen spor malzemeleri düzenlenen törenle dağıtıldı.


Beyçayırı Stadı’ndaki törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Murat Türken, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, amatör spor kulüplerinin yöneticileri, antrenörler ve sporcular ile birlikte aileleri katıldı.

 

“SPOR GERÇEKTEN ÖNEMLİ…”

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, törende yaptığı konuşmada sporun gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan korunması için önemli bir uğraş alanı olduğuna vurgu yaparak, “İlçemizde de gerçekten bu işe gönül vermiş hem insanlarımız var hem kulüplerimiz var hem de ailelerimiz var. Çocuklarımız okulların da tatil olduğu bu yaz aylarında eğer sporla iştigal etmeseler nerelere gidecekler, aileleri bu çocukların nerelere gideceklerinden hiçbir zaman emin olmayacaklar. O yüzden spor gerçekten de önemli bir aktivite olarak insanların günlük hayatında vazgeçmemeleri gereken bir uğraş alanı. Bu uğraş alanında faaliyet gösteren burada 20 civarında takımımız var ki yapılan görüşmelerin sonucunda bunlardan 15’ine bugün malzeme dağıtacağız” dedi.

 

70 BİN LİRA ÖDENEK AYRILDI…

Madenoğlu, dağıtımı yapılacak yardımlarla ilgili İl Encümeninin 27 Mart 2017 tarih ve 76 sayılı kararı gereğince 70 bin TL ödenek ayırmasının ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak ihaleye çıktıklarını belirterek şunları söyledi: “Dağıtacağımız malzemelerin maddi değeri fazla değildir. 70 bin lira civarında bir rakamdır. Ama biz bunun maddi değerine değil manevi değerine ve olumlu işlerde kullanılmasına bakıyoruz. Dağıtacağımız bu malzemeler toplam 2 bin 280 parçadan oluşuyor ve bu da her kulübümüze 5 bin liraya yakın bir yardım anlamına geliyor. Bu yardımlar bu spor kulüplerimize ve kulüplerde yer alan sporcu kardeşlerimize hayırlı olsun. Devletimizin, valiliğimizin, özel idaremizin bir jestidir bu, bir hediyesidir. İnşallah bunu her sene kulüplerimize yardım olarak vermeye çalışacağız”

 

10 KALEM MALZEME

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş de konuşmasında ilçedeki spor kulüpleriyle istişarelerde bulunarak ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirterek, “Eksik olan malzemeler konusunda 10 kalem malzeme belirledik. Bu 10 kalem malzeme futbol topu, maç topu, forma, yağmurluk, antrenman şortu, tişörtü, eşofmanı, maç çorabı ve krampondan oluşuyor. Bu malzemelerin temini konusunda destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.





“SPORA YAPILACAK YARDIM…”

Törende konuşan AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, kendisinin de uzun yıllar sporla uğraştığını hatırlattı ve şunları söyledi: Spora yapılacak yardım cezaevlerindeki devlet harcamalarının aşağı çekilmesi demektir. Spora yapılacak yardım adliye masraflarının aşağı çekilmesi demektir. Spora yapılacak yardım daha iyi gençlerimizin yetişmesine ve yine en büyük insan kaynağımız olan gençlerimizin daha sağlıklı gelişimin sağlayacaktır. Spora yapılacak yardım; kötü alışkanlıklardan dolayı gençlerimizin ve vatandaşlarımızın yapacağı sağlık harcamalarının daha aza indirilmesi için yapılan yardımdır. Biz bu yardımların geleneksel hale getirilmesini istiyoruz.”


Konuşmaların ardından malzemeler protokol üyelerince kulüp yöneticilerine dağıtıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)