Karadeniz Ereğli Belediyesi, vatandaşların belediyecilik işlemlerini hızlı bir şekilde yapabilmesi için e-belediye çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü açıkladı.

Çalışmalar kapsamında belediyenin web sitesine giren vatandaşların, belediye hakkında istediği bilgiye ulaşması, verilen kararları görmesi, belediyede gerçekleştireceği işlemleri yapması, internet üzerinden beyan, borç, tahakkuk ve tahsilat bilgilerine ulaşarak, emlak vergisi, su borcu ödemelerini gerçekleştirmelerine, öneri, istek ve şikâyetlerini iletmelerine imkan sağlandığı vurgulandı.

Kdz.Ereğli Belediyesinden konu ile ilgili olarak gönderilen açıklamada: Belediyemiz, e-belediyecilik hizmet anlayışı ile vatandaşımıza daha kaliteli, hızlı ve sürekli hizmet sunmayı, bilgilendirmeyi ve vatandaşlarımızın belediyelerdeki karar süreçlerine katılımını sağlayan çağdaş uygulamaları gerçekleştirmeyi ilke edinmiştir. Bu kapsamda, Belediyemiz, e- belediye çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Belediyemiz, e-belediyecilik anlayışı kapsamında çağın gerektirdiği teknolojik altyapısını kullanmak suretiyle, klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkarak gerçek anlamda sorunları çözme, hizmetleri kolaylaştırmayı ve hizmetlerde şeffaflığı sağlamayı amaçlamıştır. Bu amaçla, belediyemiz vatandaşımıza verdiği hizmetleri aynı zamanda on-line olarak sunmaya başlamıştır. Belediyemizin web sitesine giren vatandaşlarımızın, belediye hakkında istediği bilgiye ulaşması, verilen kararları görmesi, belediyede gerçekleştireceği işlemleri yapması, internet üzerinden beyan, borç, tahakkuk ve tahsilat bilgilerine ulaşarak, emlak vergisi, su borcu ödemelerini gerçekleştirmelerine, öneri, istek ve şikâyetlerini iletmelerine imkan sağlanmıştır.