Ünlü televizyon programı sunucusu, dizi oyuncusu ve tiyatrocu Ebru Akel, AS Moda organizasyonu ile gerçekleştirilen tiyatro etkinliğine katılmak için geldiği Kdz. Ereğli'de hayranlarıyla buluştu.
`Yalan İçinde Yalan' adlı tiyatro oyununu sahnelemek için AS Moda sponsorluğunda Kdz. Ereğli ilçesine gelen ünlü sunucu, dizi oyuncusu ve tiyatrocu Ebru Akel, tiyatronun son yıllardaki durumunu değerlendirdi.
Tiyatroya ilginin her geçen gün arttığını değerli oyuncuların yapmış olduğu işlerle bu farkındalığının kendisini gösterdiğini belirten Akel, şöyle konuştu: "Tiyatroya ilginin azaldığını açıkçası düşünmüyorum. Giderek bu farkındalığın arttığını, ailelerin çocuklarını çocuk oyunlarından başlamak üzere çocuk yaşta tiyatroya alıştırdıklarını ki bende o yaşlarda tiyatroyla tanışmıştım, düşünüyorum. Evet, tiyatro izleyicisi belirli bir kitledir. Ama o kadar fazla alternatif tiyatro, o kadar çok izlenebilir
fazla seçenek var ki, o kadar değerli oyuncuların yapmış olduğu işler var ki bu farkındalık her geçen gün giderek artıyor. Tiyatro izlemek ayrı bir özellik, ayrıcalıktır tiyatroyu da anlayabilmek onun için ben bu farkındalığın arttığını düşünüyorum, ümitsiz değilim açıkçası."

TİYATRO EĞİTİMİ ALMAK ŞART
Herkesin bir şekilde eğitimle, çevre ile sanatla bir yerde buluşacağını düşündüğünü ifade eden Akel, şunları söyledi: "Sahne üzerinde bir şey performe edebilmek, tiyatro görsel sanatların en başta gelen unsurlarından birisidir. Önemli bir sanattır. Gençlerimiz günümüzde tabi şu an evde bilgisayar ve internete çok bağımlı oldukları için birçok şeyi kaçırıyor olabilir, tiyatro da bunlardan biri sadece onlar hayatta bir sürü şeyi, mektup yazmayı da kaçırıyorlar. Bizim bildiğimiz, öğrendiğimiz yapmaktan zevk
aldığımız inandığımız birçok şeyi de kaçırıyorlar ama dediğim gibi bu konuda aileler önemli, yönlendirme çok önemli, herkesin bir şekilde eğitimle, çevre ile sanatla bir yerde buluşacağını düşünüyorum. Her duygusal insanın sanatın bir köşesinden bir şey tadacağını yakalayacağını düşünüyorum."
Tiyatroya adım atan gençlere de tavsiyelerde bulunan Akel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mutlaka eğitim almalarını, sadece iki resimle, ya da herhangi bir diziye girerim amacıyla ya da ünlü olmak amacıyla bir dizide oynarım ve hayatım değişir diye bir saçmalığa lütfen inanmasınlar, alt yapı olmadıktan sonra bu yolda ilerlemek zordur. Çünkü bu yol zorlu bir yoldur. Onun içinde ben gençlerin öncelikle eğitim almalarını, okullarını bitirmelerini, yetenekleri varsa, uzman kişilerden, uzman okullardan, milli
eğitim destekli kurslara ve okullara katılarak onun sonrasında bu işe katılmalarını öneriyorum."
Akel, "Yalan içinde yalan" tiyatro oyuncuları Feride Çetin, Füun Erbulak, Somer Kavran, Levent Ünsal ve Kerim Yağçı ile birlikte daha sonra hayranları ile birlikte bir araya gelerek sohbet etti hatıra fotoğrafı çektirdi.