Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde, Kışla Ailesi'nin 6 aylık bebekleri Ece Kışla, Gelsenkirchen Gençlik Dairesi (Jugentamt) tarafından ailenin kötü muamelesine maruz kaldığı iddiasıyla ellerinden alınıp, koruyucu Alman aileye verilmesinin ardından, Gelsenkirchen Aile Mahkemesi'nde görülen ilk davasında, Ece ailesine geri verilmedi. Anne, Yasemin Kışla mahkeme sonrası göz yaşlarına boğuldu.

BİLİR KİŞİ DİNLENECEK

Kışla Ailesi'nin avukatı Vera Von Ameln, Ece için görülen ilk davada net bir kararın çıkmadığını ifade ederek, bilirkişinin dinlenmesi için davanın ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi. Ameln: '' Ece için umutluyuz. Mahkeme, bilirkişi raporunda eksiklikler ile kötü muameleyi kanıtlamak ve tüm muayeneler yapılmadığı için Ece'nin geleceği hakkında net bir karar veremedi. Bundan sonraki davada Ece'yi ailesine kavuşturmayı umut ediyoruz '' dedi. Türkiye'nin Münster Başkonsolosluğu adına davayı takip eden Avukat Ünal Taşan ise Ece'nin haksız yere ailesininden koparıldığını ve bebeğin geri alınabilmesi adına Türk Devleti'nin gerekli girişimlerde bulunduğunu belirtti.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Kışla Ailesi'ni yalnız bırakmayan, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş'da, Ece bebeğin hukuk dışı uygulamalar sonucu ailesinden uzaklaştırıldığını savunarak, olayda hatası bulunan kişi ve kurumların mutlaka bunun hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Yukarıbaş açıklamasında; '' Biz, Ece bebeğin ailesine geri verilmesi için mücadele ediyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra, bende bir babayım. Yaşanan bu üzücü olay, bizleri derinden üzmüş ve bir gerçeği de ortaya çıkarmıştır. Burada Ece bebek dışında, binlerce Türk çocuğu Alman Gençlik Daireleri tarafından, o veya bu şekilde alı konulmuştur. Apaçık ortadadırki bilirkişi raporlarında birbiri ile uyuşmayan bir çok nokta var. Ailenin avukatıda bu konu üzerinde yoğunlaşmıştır. Aileye karşı bir hukuk dışı uygulama söz konusudur. Bebeğin geri alınması için elimizden gelen maddi ve manevi desteği vermeye devam edeceğiz. Diğer taraftan, Münster Başkonsolumuz Nafi Cemal Tosyalı başta olmak üzere, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurttanaç ve devletimizin tüm ilgili birimleri konuyu yakından takip etmekte ve ileriki günlerde bu konuda resmi bir girişimde daha bulunulacaktır. Umudumuz demiyorum, mutlaka Ece bebeğin ailesine verilmesi için Alman makamlarına çağrıda bulunuyorum '' dedi.

TEDAVİ ALTINDA OLDUĞUNU,  SON ANA KADAR SAKLADILAR

Ece bebeğin babası Ferhat Kışla'da, Gelsenkirchen Gençlik Dairesi yetkililerin davanın sonunda, çocuğunun olayın başladığı hastane olan Gelsenkirchen Bergmannsheil Çocuk Kiliniği'nde '' ishal '' nedeni ile tedavi altına alındığını son ana kadar saklamalarına tepki göstererek, '' Gençlik dairesi görevlileri bizi bu durumdan haberdar etmediler. Çocuğum kaç gündür hastanede tedavi altında kaldı bilemiyorum.Davanın sonunda bebeğimizin hastanede olduğunu söylemelerine anlam veremiyorum. Bilirkişi raporlarında çok sayıda çelişki var. Raporlardaki resimlerden tutunda, doğum tarihine kadar bir çok bilgi yanlış ve hatalı. Çocuğa iyi baktığını iddia eden gençlik dairesi bizden bu bilgileri bile sakladı. Ece'nin sağlık durumundan endişe ediyorum '' şeklinde konuştu. Ece'nin ikiz kardeşi, Ege'de davayı babaannesinin kucağında izledi.

Öte yandan, davayı yürüten hakim, Ece'nin hastanede tedavi gördüğü sürece, annesi ve babası tarafından, gençlik dairesinin gözetimi şartıyla yanında kalmasına izin verdi. Dava sonrası, Kışla Ailesi, Ece'nin tedavi altında tutulduğu hastaneye giderek hasret giderdiler.