GELSENKİRCHEN- Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde 'Kötü muamele' gerekçesiyle 30 Ocak'ta ailesinden alınan 6 aylık Ece Kışla, Gelsenkirchen-Buer Aile Mahkeme'sinde görülen davanın ardından ailesine teslim edildi. Ece'nin iki aylıkken babasının kucağında merdivenden düşmesi ve hastaneye götürülmesi ile başlayan süreç mahkemede karara bağlandı. İki hafta önce ilk mahkemesi yapılan Ece'nin ailesine kavuşması için, hakim Adlı Tıp Raporu'nu hazırlayan bilirkişiyi dinledi ve Ece'nin ailesine iadesine karar verdi.

TEK GÜNDEM ECE
BEBEK OLDU

Haftalar sonra evlatlarına kavuşabilen baba Ferhat Kışla, anne Yasemin Kışla karar ile birlikte sevinçten gözyaşlarına boğuldu. Baba Ferhat Kışla, "Adalet geçte olsa yerini buldu. Bizlere destek olan tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz. Özellikle Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Yeniceliler Derneği Kurucular Başkanı Abdullah Ören bu işte öncü rolünü oynadılar. Kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Türk makamlarıda bu konuda hep yanımızda oldular ve evladımıza kavuşmamıza sebep oldular. Sevincimizi anlatamam dedi. Bu arada torununa kavuşan dede Fahri Kışla ise evlatları ellerinden alınan aileler için üzüldüğünü ifade ederek 'mücadele edin, Allah doğruların yanındadır dedi. Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, Kışla ailesini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu ve her zaman yanınızdayız mesajı verdi.

MUTLULUKLA SONA ERDİ
Süreci başından sonuna kadar takip eden ve kamuoyunun oluşturulmasında önemli adım atan Almanya Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Yukarıbaş'da Ece bebeğin ailesine tesliminin mutluluğunu yaşadı. Yukarıbaş'da yaptığı açıklamasında, "35 gündür yaptığımız mücadeleyi bugün mutlu sonla noktaladık. Bu mutluluk Avrupalı Türklerin mutluluğudur. 35 Günlük süreyi sizlere anlatmak isterdim bir gün mutlaka sizlere bu süreci anlatacağım. Bir kabusla başladı mücadeleyle birlik ve beraberlikle disiplinli ve sistemli bir çalışmayla devam etti, mutlulukla sona erdi"