Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki grizu patlamasında yaşanan olayın cinayet, ihmal ve düşüncesizlik olduğunu söyledi.

Rahşan Ecevit, merkezi Zonguldak'ta bulunan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'yu makamında ziyaret ederek baş sağlığı dileğinde bulundu.

Ziyarette, bir gazetecinin, 'grizu patlamasında 28 işçi hayatını kaybetti, 2 işçiye ise henüz ulaşılamadı, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz ?' sorusuna şu cevabı verdi:

''Ben öncelikle şehit madenci ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Bundan sonra başka faciaların yaşanmamasını istiyorum. Ocaklardaki şartlar değişmez, gerekli iyileştirmeler yapılmazsa meydana gelecek bu tür olayları cinayet olarak nitelendireceğiz. Bu son olayın kader değil, cinayet, ihmal, düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum. Orada hayatını kaybeden herkes ana kuzusu. Ocaktaki galerilerin hepsinin düzeltilmeden, yeni baştan ele alınmadan çalışmaların başlatılmamasını isterdim.''

GMİS Genel Başkanı Muslu ise ziyaretinden dolayı Ecevit'e teşekkür edip madenci heykeli hediye etti. Ziyaret, daha sonra basına kapalı devam etti.

GRİZUDA ÖLEN MADEN MÜHENDİSİNİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNE GİTTİ

Bu arada, Ecevit, geçtiğimiz pazartesi günü meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 27 yaşındaki maden mühendisi Ramazan Yavuz'un, Kozlu beldesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ecevit'i, Yavuz'un teyzesi Ayşegül Terzioğlu karşıladı. Taziye evinden dönüşte aracına binerken gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Ecevit, Zonguldak'a gelerek rahmetli eşi Bülent Ecevit'le birlikte olduğu gibi eski günleri yaşadığını kaydetti. Ecevit, ziyaretin ardından Ankara'ya döndü.

BİR AY SONRA EVLENECEKTİ

Zonguldak'taki grizu patlamasında toprak altında kalan iki mühendisten biri de 27 yaşındaki Ramazan Yavuz. Sivas Maden Mühendisliği Bölümü mezunu Ramazan Yavuz, 4 ay önce askerden gelmişti. Memleketi Zonguldak'a döndükten sonra Karadon maden ocağında mühendis olarak çalışmaya başlayan Ramazan Yavuz, bir ay sonra evlenecekti.

Evini ve eşyalarını hazırlayan Yavuz, 21 Haziran tarihine nikah günü almıştı. Babasını da daha önce trafik kazasında kaybeden Yavuz da diğer mühendis arkadaşı gibi spora düşkündü. Yavuz, tatil günlerinde amatör küme karşılaşmalarında hakemlik yapıyordu.