Demokratik Sol Halk Partisi Genel Başkanı Rahşan Ecevit, TTK Karadon Müessesesi'nde yaşamını yitiren madencilerin ailelerine yaptığı başsağlığı ziyaretinin ardından Karadeniz Ereğli üzerinden Ankara'ya döndü.

Karadeniz Ereğli'de Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın taş binasında akşam yemeği yiyen Rahşan Ecevit burada bir süre dinlendi.

Partililer ile birlikte olan DSHP Genel Başkanının yemeğine, Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'ta katıldı. Bektaş, "Zonguldak'ın Kurtuluş Reçetesi" başlıklı manşet haberin yer aldığı ve  DSP iktidarı döneminde TBMM Başkanlığına sunulan TTK'nın özerkleştirilerek TTK.AŞ'nin kurulması kanun teklifinin üçüncü kez yayımlandığını da vurgulayarak Rahşan Ecevit'e verdi.

Rahşan Ecevit akşam yemeğinin ardından Düzce üzerinden Ankara'ya döndü.

 

Rahşan Ecevit, yemek sırasında kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin teklifini de kırmadı.

 

Rahşan Ecevit Karadeniz Ereğli'den ayrılırken "Efendim gitmeyin kalın sizi konuk edelim" teklifleri üzerine "bir gün kahvaltıya Karadeniz Ereğli'ye gelmek istiyorum" sözleriyle konuştu.

 

Gazeteniz Önder'in köşe yazarlarından Eyüp Bektaş'ta Rahşan Ecevit ile görüştü. Bektaş, TTK'daki taşeronlaştırmayı anlatırken; "Refahyol döneminde TTK Armutçuk Müessesesi'nin Alacaağzı kömür ocağı ihaleye çıkarılmıştı. 1988 yılında Bülent Ecevit kurduğu azınlık hükümeti döneminde Zonguldak'a gelmiş ve bu ihalenin iptal edildiğini açıklamıştı" dedi.

 

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın sosyal tesislerinden biri olan taş binanın emekçileri de Rahşan Ecevit ile fotoğraf çektirdiler. Akşam yemeğinde enginar, karışık ızgara ve salatadan oluşan menü ikram edilen Rahşan Ecevit, karışık ızgarasının büyük bölümünü masanın çevresine konuşlanan kedilerle paylaştı.