Demokratik Sol Halk Partisi'nin Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Ecevitlerin bir kez daha madenci dostu olduğunu ortaya koyuyor.

Rahşan Ecevit, TTK Karadon Müessesesi'nde meydana gelen grizu patlaması sonucunda yaşamını yitiren madencilerin ailelerine başsağlığı dilemek üzere 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü Karadon'da olması bekleniyordu. Sosyal demokratların Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığında CHP'de biraraya gelmesini savunan Ecevit, CHP'nin kurultayına katıldıktan sonra rahatsızlanan Rahşan Ecevit'in bu ziyaretini iptal ettiği öğrenildi.

RAHŞAN ECEVİT'İN CHP'YE DESTEK MESAJI İSE ŞÖYLE:

Ülkemizdeki sıkıntılar, kuşkular ve ümitsizlik artarak devam ediyor. Anayasamız, hukuk düzenimiz ve Cumhuriyet'imizin temel ilkeleri onarılması zor yaralar alıyor. Halkımız şu an yaşadığı olumsuzlukların yanı sıra yarınıyla ilgili daha da büyük endişeler taşıyor. Hatırlanacağı üzere Bülent Ecevit rahatsızlanmadan önce Türkiye'nin içinde bulunduğu karanlık tablodan kurtulması için geniş tabanlı bir güç birliği oluşturmayı hedeflemişti. Ben de bu amaçla partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmiştim. Bugün Ecevit'in hedefi daha da yaşamsal bir biçimde önümüzde durmaktadır. Halkımız, mutlu, güvenli ve huzurlu bir Türkiye için bölünmeleri değil, bütünleşmeleri beklemektedir. Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı kesimler, bireysel ve partisel beklentilerinden arınarak bir araya gelmelidir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte güçlü bir ivme yakalayacağına inandığım Cumhuriyet Halk Partisi bu buluşmanın adresi olmalıdır. Daha önce birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızı ve Ecevit'e gönül vermiş yurttaşlarımızı Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek olmaya davet ediyorum"