Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli ilçe Örgütünün genişletilmiş toplantısında, partinin yeniden yapılanması ve örgütün güçlendirilmesi yönündeki görüşler tartışıldı. İlçe binasında Başkan Mustafa Timur'un yönettiği toplantıya katılan DSP'liler, sık aralıklarla bir araya gelerek partinin eski gücüne kavuşturulmasını ve DSP'lilerle yeniden iletişim kurularak davet edilmesini konuştular.
Bazı konuşmacılar DSP'nin Ecevitlerin gücü ve Bülent Ecevit'in şapkasıyla büyüdüğünü, bu büyümeye rağmen aynı büyüklükte örgüt gücünü hiçbir zaman elde edemediklerini, bu noktadan sonra ise Ecevitlerin ve Ecevit'in şapkasının da olmadığının bilincinde olarak, tüm güçleriyle örgütlenmeye önem vermeleri gerektiğini dile getirdiler.
DSP Kdz. Ereğli ilçe Örgütü üzerinden yapılan spekülasyonlardan da rahatsızlıklarını dile getiren DSP'liler de, kendileri için önemli olan doğrultu tutarlılığı olduğunu, parti değiştirenlere rağmen edilmemesi gerektiğini, geçmişte de DSP'den birçok görevlere gelenlerin ise bugün ortada gözükmediğini vurgulayarak sözüyle de özüyle de DSP'li olanlarla yolumuza devam edelim görüşlerini öne çıkardılar.
DSP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur'a örgütlenme konusunda tam yetki veren DSP'liler Mart 2012 tarihinden itibaren de bu konuda hızlı bir çalışma içine girme sözünü verdiler.