AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, geçtiğimiz aylarda Alman Gençlik Dairesi tarafından ailesinden alınan ve daha sonrasında uzun mücadele sonucu ailesine kavuşan Ece Kışla'yı ziyaret etti.

 

Ziyarete, Adalet ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Sekreteri Metin İlhan, UETD Teşkilatlanma Sorumlusu ve Genel Başkan Yardımcısı Köksal Kuş, UETD Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Uğur Demir, UETD Genel Başkan Yardımcısı ve Medya Başkanı Dursun Döngel, UETD Ruhr Bölgesi Başkanı Muharrem Uslubaş, UETD  Ruhr Bölgesi Başkan Yardımcısı Erol Yukarıbaş, UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Yardımcısı Abdullah Ören ve UETD Ruhr Bölgesi Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Levent Çataklı katıldı.

“SİZLERİN YANINDAYIZ”
AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya'da çeşitli sepepler gösterilerek ailesinden koparılan çocuklara sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, koruyucu ailenin önemi değindi. Külünk, konuşmasında; “Ece bebeğin ailesinden gençlik dairesi tarafından alınması bizleri üzmüştü. Bununla ilgili UETD başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ciddi çalışmalar başlattı. Ve mutlu sona erişildi. Ece bebek şanlı, ancak onun gibi şanslı olamayan yüzlerce çocuk var. Bu sorunun çözüm noktasına gidilmeli. Bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması adına ciddi çalışmalar yapılmalı. Örneğin, Türk aileler koruyucu aile olabilirler. Hükümetimiz de bu konuda hassas ve Avrupalı Türklerin yanındadır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ailelerde daha dikkatli olmalı. İhmale yol açacak davranışlara sebebiyet vermemelidirler. Çocuklarınız ile yakından ilgilenin” şeklinde konuştu.

KOMİSYON KURULDU
UETD Ruhr Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş ise, Ece Bebek davasında, Türk Hükümeti'ne verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, UETD olarak Ece'ye sahip çıktıklarını ve buna benzer başka olayların yaşanmaması adına çalışma başlattıklarını söyledi. Yukarıbaş; “Ece Kışla'nın gençlik dairesi tarafından ailesinden koparıldığı günden itibaren gelişen süreç içerisinde, UETD Gelsenkirchen Şubesi olarak geniş çaplı bir çalışma başlattık. Gerek hukuki anlamda, gerekse diğer STK'lar ile birlikte, Ece'nin geri alınması bağlamında çalıştık. Bunun sonucunda Alman adaleti doğruyu gördü ve bebeğimizi bize geri verdi. Şu anda yüzlerce çocuğumuz çeşitli nedenlerden dolayı gençlik daireleri tarafından ailelerinden koparılmış durumda. Bunlarla ilgili ve gelecekte yaşanacak sorunlarla ilgili UETD  bir çalışma başlattı. Bu olayları ele alacak geniş kapsamlı bir komisyon kurduk” dedi.
Külünk, Ece ve kardeşi Ege ile bir süre ilgilendikten sonra Kışla Ailesi'nden, yaşanan süreç hakkında bilgi aldı.