2009 yılının son ayında resmi olarak hizmete başlayan Özel Ereğli Echomar Hastanesi’nin Başhekimliği’ne, uzun yıllar Zonguldak’taki kamu hastanelerinde başhekimlik ve Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü yapan Ahmet Bayram getirildi.

Dr. Bayram’ın istifasını şaşkınlıkla karşılayan sağlık sektörü, Bayram’ın yeni görevini ise bomba transfer olarak yorumladı.

AHMET BAYRAM KİMDİR?
Dönemin Zonguldak SSK Bölge Hastanesi Acil Servis Sorumlu hekimi olarak sağlık alanında ilk görevine başlayan Ahmet Bayram, başarılı çalışmaları nedeniyle sırasıyla dönemin Zonguldak SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Yardımcılığı, Kilimli Dispanseri Başhekimliği görevlerine atanmıştı. Yeni kurulan Çaycuma SSK Hastanesi Başhekimliği’nde 1 yıl kurucu başhekimliği görevini yürüten Bayram, 14 Nisan’da 2006 yılında Karabük, Bartın ve Zonguldak Sağlık İşleri İl Müdürlüğü görevine getirildi. 2009 yılında ise Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlanan ve Sosyal Güvenlik Merkezi’ne dönüştürülen kurumun Zonguldak Müdürlüğü görevine atandı. Türk Standartları Enstitüsü’nün Uluslararası Sağlık Standardı Hazırlama Komisyonu’nda da 1 yıl görev yapan Bayram, son 5 yıldır görev yaptığı kurumun, fatura incelemelerinde aralarında üniversite hastanesi, devlet hastaneleri, özel hastaneler, eczane, diyaliz merkezleri ve gözlükçüler gibi sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir çok kurum ve kuruluşlara yapılan para kesintileriyle gündeme gelmişti. Tıbbi, medikal ilaç, malzeme ve cihaz fatura incelemelerinde yaptığı başarılı titiz çalışmalarıyla birçok polisiye operasyonların mimarı olarak tanınmaya başlayan Dr. Bayram, milyonlarca TL dolandırılmasını ve zarara uğratılmasını engellemişti. Bayram, yaklaşık bir ay önce aldığı sürpriz kararla görevinden istifa etmiş, istifasını ise kamudan emeklilik olarak değerlendirmişti.