-İstanbul Eczacılar Kooperatifi, kuruluşunun 20'nci yılı nedeniyle dün Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenleyerek eğitime katkıda bulundu. 19 ilde hizmet veren İstanbul Eczacılar Kooperatifi, 19 ilde okullara bilgisayar ve projeksiyon makinesi, kütüphanelerine kitap ve ecza dolabı hediye etti. Ayrıca ihtiyacı olan öğrencilere de maddi yar dımda bulunan kooperatif, eğitime ilk katkısını Bartın ilinde, ikinci olarak Zonguldak'ta verdi. Zonguldak'ta katkı yapılacak okullar şunlardan oluşuyor; Üzülmez İlköğretim Okulu, Kozlu Kılıç İlköğretim Okulu, Zafer İlköğretim Okulu, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu.  Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe; Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay, İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Demirci, Eczacılar Odası Zonguldak Şube Başkanı Sema Karagülle, eczacılar, öğrenciler ve velileri katıldı.

"AYNI YARDIMI ONLAR DA YAPACAK"
Yapılan bu sosyal sorumluluk projesinin çalışmalarını yürüten İstanbul Eczacılar Kooperatifi Genel Müdürü Levent Üzün, açılış konuşmasında, "Eğitime yapılan bu yardımları ortakların kar paylarından elde ettikleri kazanımlarla yerine getiriyoruz. Yarının geleceği çocuklarımıza, Cumhuriyetin çocuklarına yaptığımız katkıdan dolayı kooperatifimiz adına gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.
2.Başkan Eczacı Şerife Serdar, yaptıkları etkinliğin sevincini yaşadığını ifade ederek, okullara 100 kitap, bunların 10 tanesinin sözlük ve ansiklopediden oluştuğunu belirtti.

"TOPLUMUN AYDIN KESİMİ ECZACILAR"
Eczacılar Odası Zonguldak Şube Başkanı Sema Karagülle, Zonguldak ve Bartın'ın kooperatif hareketine destek verdiklerini belirterek, "Uygulamaya başlanan sorumluluk projesi bizim için çok anlam ifade ediyor. İleride meslek sahibi olan öğrenciler geriye dönüp baktıklarında aynı yardımı onların da yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ise, toplumsal sorumluluğun toplum bilincinin bir parçası olduğu belirterek, "Toplumun aydın kesimi olarak gördüğüm eczacıların yaptıkları etkinliği tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ihtiyaçları belirlenen 4 okulun müdürlerine hediyeleri verildi. Eczacılar Odası Zonguldak Şube Başkanı Karagülle ise, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 10 adedi büyük toplam 100 adet Türk Bayrağı armağan etti.