Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler soğuk havaya rağmen coşkulu geçti. Ünlü sanatçı Edip Akbayram'ın verdiği halk konseri büyük beğeni kazanırken, Belediye Folklor ve Halk Müziği Topluluğunun gösterileri de alkış aldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çınaraltı'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak Karadeniz Ereğli Belediyesi Minikler ve Büyükler Folklor Ekibi gösteri sunarken, Belediye Halk Müziği Topluluğu'nun da verdiği konser büyük beğeni kazandı.
Etkinlikler kapsamında bir konser veren ünlü sanatçı Edip Akbayram söylediği türküler ve muhteşem sesiyle soğuk havaya rağmen Çınaraltı'nı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sundu.
Akbayram, Karadeniz Ereğli'nin çağdaş, demokrat, Cumhuriyetçi bir kent olduğunu ve Ereğli halkı ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise Edip Akbayram'a elpek bezinden özel olarak yapılan atkı ve Ereğli'de özel olarak yetiştirilen Osmanlı Çileği konservesi hediye ederken, "Karadeniz Ereğli'ye adam gibi bir adam Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve her zaman ezilen halktan yana olmuş bir sanatçıyı Edip dostumu huzurlarınıza getirdik. Kendisini tüm Ereğli halkı adına selamlıyorum." dedi.
Ünlü sanatçı Edip Akbayram'ın konseri havai fişek gösterileriyle son buldu.