EDP’li Özyürek’ten genel seçimlerde CHP’ye tam destek: 

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Zonguldak İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Özyürek, yaptığı basın açıklamasında, tüm sosyal demokratları, 12 Haziran genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) oy vermeye davet etti.AKP’nin ülkeyi çıkmaza soktuğunu belirten Özyürek, seçimlerde CHP’yi desteklediklerini belirterek, “AKP iktidarını geri dönüşümsüz olarak göndermek için CHP’ye oy verelim” dedi.

“ÇIKARCILARLA AYNI
SAFTA OLAMAYIZ”

Özyürek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Nasıl bir Türkiye'de yaşıyoruz? Bu olup bitenler karşısında açık açık konuşulmuyor ve konuşmuyoruz. Korku tünelinden geçen bir toplum yılgınlığı ürkeklik bir yaşam biçimine dönüştürülmüş. Cumhuri-yetimizin çöküşünü sergileyen gerçeklere hiçbir yurttaş, hiçbir yurtsever kayıtsız ka-lamaz ve kalmamalıyız. Önümüzdeki bu seçimlerde önümüze konulan seçim san-dığından gerçek demokrasiyi almalı ve AKP iktidarını geri dönüşümsüz olarak göndermeliyiz. İnsana ve yaşama saygılı günlerimiz olmalı.

BİZ İSTERSEK OLUR,
SEN-BEN İSTERSEK OLUR...

Olur mu demeyelim, çünkü olur. Biz istersek olur, ben istersem olur, sen istersen olur, hepimiz istersek hepimiz için olur. Unutmayalım insanlığın ortak paydası demokrasi ve özgürlüklerdir. Kendi çıkarları için bir hata edenlerle aynı saflarda olamayız. Yaprakların sevincini, çiçeklerin gülüşünü fark edemeyenler umudun güneşini, insana saygıyı, özgürlüğün anlatılmazlığını anlamazlar. 12 Haziran’dan sonra ufkumuz aydınlığın güzlerinde olmalı. Toprağın sesinde, ağaçların dallarında, kır çiçeklerinin güzelliğinde yaşama sımsıkı sarılmalıyız. Adayları beğenelim ya da beğenmeyelim kendini sosyal demokrat ve solcu hisseden herkesin CHP'ye destek vermesi gerekir. Bugünkü siyasal iktidara yurttaşlarımızın büyük bir çoğunlukla yetmez ama hayır demesini umuyorum.”