Kdz. Ereğli?de Meydanbaşı Erdemir Caddesi?nin tek yönlü yol olarak düzenlenmesi için 2 aylık deneme çalyşmalarına çok az bir süre kala, alternatif yol olarak gösterilen İbrahim Efe Caddesi ise, ganyan, kargolar, yıkamalar ve dersanelerin yaratığı yoğunluğun üzerinde ikinci bir yük ile karşı karşıya bırakıldı.
Çok geniş bir caddeye sahip olmasına rağmen denetimsizlik başta olmak üzere ilgisizlikle gözlerden uzak tutulan İbrahim Efe Caddesi?nde kimi zaman tek aracın bile geçiş yapamadığı bir trafik yoğunluğu içinde iken, bu kez  ayrıca tek yön uygulaması ile yeni bir araç trafik haraketliliğine açılması, cadde sakinleri ve çervesinde ?bu alan niye bu kadar sahipsiz bırakılıyor?? yorumlarının yapılmasına neden oluyor.
Gerek belediye ve gerekse de trafik ekiplerinin; bu caddenin kamuya açık alanlarının korunması ve çevre düzeninin sağlanması konusunda daha duyarlı olması için bir dizi önlem alması isteniyor. Bu arada da 2. el otomobil satıcılarının kent merkezinin dışına çıkarmaya kararlı olan belediyenin, kargo hizmetlerinin de kent merkezinin dışına çıkaracak kararları alması bekleniyor.