Türk-İş Genel Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda katledilen işçi lideri Şemsi Denizer, özlemle anıldı.

Emeğin Başkenti’nin yiğit işçi önderi Şemsi Denizer ölümünün 11. yılında Çaycuma ilçesi Gökçehatipler Köyü’nde bulunan kabri başında anıldı.  Düzenlenen anma törenine GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, GMİS Genel Merkez Yöneticileri, Şubeler Başkan ve Yöneticileri ile Denizer’in sevenleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Şemsi Denizer’in Türkiye’de demokrasi mücadelesine önemli katkılar sağlayan bir işçi lideri olduğunu belirtti.
Muslu; “Çok değerli Genel Başkanımız, Türk-İş Genel Sekreteri ve sadece maden işçilerinin değil, ülkemiz işçi sınıfının önderi Şemsi Denizer’i aramızdan ayrılışının 11. yılında anmak için buradayız. Şemsi Denizer, Sendikamız genel başkanı olmasının ardından kararlı ve cesur adımlarıyla bölgemiz ve ülkemiz demokrasi mücadelesine, işçi sınıfına önemli katkılar sağlamıştır. 1990-1991 Madenci Grevi ile 4-8 Ocak Zonguldak-Ankara Yürüyüşü’yle demokrasi ve hak mücadelesini tüm dünyaya duyurmayı başarmıştır. 1992 yılında seçildiği Türk-İş Genel Sekreterliği görevinde de tüm emek örgütlerinin ortak mücadele vermesine öncülük etmiştir. 1994 yılında 5 Nisan Kararları’na da bölgemiz adına büyük bir tepki göstererek Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk ve Amasra Taşkömürü Müesseseleri’nin kapatılmasının önüne geçilmesine önderlik etmiştir. Genel Maden İşçileri Sendikası, ülkemiz sendikacılığının simge isimlerinden biri olan Şemsi Denizer’in demokrasi mücadelesini onun bıraktığı yerden yaşatmaya ve yükseltmeye devam edecektir. O’nu saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz” sözleriyle konuştu.

Törene katılanlar Denizer’in mezarına karanfil bıraktı.