2005 yılında TGRT'de yayınlanan 'Anadolu Rüzgarı' adlı yarışmada 4. olan Kdz. Ereğlili sanatçı Egemen Sekmen, 6 yıldır İstanbul'da müzik çalışmalarını sürdürüyor.

Kdz. Ereğlili sanatçı Egemen Sekmen, müzik çalışmaları yorgunluğu atmak için geldiği Ereğli'de albüm çalışmaları ve gelecek dönemlerde yapacağı çalışmalar hakkında gazetecilere bilgiler verdi. 2005 yılında TGRT'de yayınlanan 'Anadolu Rüzgarı' adlı yarışmada 4. olmasının ardından 'Duvar Yazısı' adlı bir albüm çıkarttığını belirten Sekmen, 2. albüm çalışmalarına başladığını söyledi. İlk albümüne gösterilen ilgiden memnunluk duyduğunu ifade Sekmen, “2005 yılında TGRT'de yayınlanan 'Anadolu Rüzgarı' adlı yarışmada 4. oldum. Yarışma sonrası 'Duvar Yazısı' isminde bir albüm çıkarmıştım. Ona iki klip çekerek, müzik kanallarında müzik sevenlerle buluşturduk. Gayet güzel ilgiyle karşılandı. Özellikle Ereğli bu konuda oldukça sahip çıktı ve destek verdi. Yakın zamanda yeni bir albüm projesine imza atacağız. Şuan ikinci albüme başladık. Daha iyi, nitelikli işler yapacağıma inanıyorum. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarında son sınıfta okuyorum. İstanbul'da yoğun tempoda çalıştığımız için kısa bir tatil yaparak Ereğli'nin güzelliklerinden yararlanmak amacıyla birkaç günlüğüne ailemin yanına geldim. Yakın zamanda dönerek ikinci albüm çalışmalarına devam edeceğiz. Sonbahar en geç kış döneminde 2. albümü yetiştirmeye çalışacağız” dedi.
TGRT'de yayınlanan Anadolu Rüzgarı'ndaki başarılı performansıyla Türkiye'nin tanıdığı genç şarkıcılardan biri olan Egemen Sekmen, Kdz. Ereğli'de de genç ve yetişkin yaştan dinleyici kitlesine sahip olduğunu belirterek, Ereğli'deki festivallerde sahne almak istediğini söyledi. Çocukluğundan beri müziğe ilgisinin olduğunu ve sesinin Türkiye'ye duyurmak istediği için Anadolu Rüzgarı yarışmasına katıldığını ifade eden Sekmen, “Çocukluğundan beri müziğe büyük ilgim vardı ve hep hayalimdi sesimi tüm Türkiye'ye duyurmak. Günümüzde bu tür yarışmalar çok fazla ön plana çıktığı için Anadolu Rüzgarı yarışmasına girdim” diye konuştu. Bu tür yarışmaların Türk Müziği'nin gelişmesine katkı verdiğini, yarışmalar sayesinde müzik piyasasının yeni sesler kazandığını kaydeden Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı.
“Bu tip yarışmalar insanların sizi tanıması ve yeteneklerinizi görmesi için bir şans doğruyor. Firmalara yeni starlar ve isimler yaratıyor. Aynı sesler ve isimler var. Bu yüzden yarışma bizim gibi genç seslere yeni bir kapı açıyor. Yarışma sayesinde her yerden olumlu tepkiler aldım. Memleketim Kdz. Ereğli'de de herkes bana ilgi gösterdi.”