Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıldönümü coşku ile kutlanacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yazılı bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, törenlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

KUTLAMA PROGRAMI

 

10,05 İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci KILIÇ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, 10,15 Erdemir İlkokulu Adana Yöresi Halk Oyunları, 10,25 İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce okullar arasında yapılan 12 nisan konulu kompozisyon yarışması birincisi Suna GÜL tarafından “En Mutlu Gün” adlı eserin okunması, 10,35 Erdemir İlkokulu Kafkas Yöresi Halk Oyunları, 10,45 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şiir yarışması birincisi Çağla AŞUT tarafından “23 Nisan” adlı eserin okunması, 10,50 Erdemir İlkokulu Potpori Halk Oyunları, 11,00 TED Kdz.Ereğli Koleji Bando ve Mızıka takımı eşliğinde çocuk şarkılarının sunumu, 11,20 12 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Şiir, Kompozisyon ve Resim ” yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi.

 

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıldönümü coşku ile kutlanacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yazılı bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, törenlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

KUTLAMA PROGRAMI

10,05 İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci KILIÇ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, 10,15 Erdemir İlkokulu Adana Yöresi Halk Oyunları, 10,25 İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce okullar arasında yapılan 12 nisan konulu kompozisyon yarışması birincisi Suna GÜL tarafından “En Mutlu Gün” adlı eserin okunması, 10,35 Erdemir İlkokulu Kafkas Yöresi Halk Oyunları, 10,45 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şiir yarışması birincisi Çağla AŞUT tarafından “23 Nisan” adlı eserin okunması, 10,50 Erdemir İlkokulu Potpori Halk Oyunları, 11,00 TED Kdz.Ereğli Koleji Bando ve Mızıka takımı eşliğinde çocuk şarkılarının sunumu, 11,20 12 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Şiir, Kompozisyon ve Resim ” yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi

 

DİĞER ETKİNLİKLER;

23 Nisan Yıldızlar Futbol Turnuvası / 14-18 Nisan /10,00-15,00/ Özel Fatih Koleji Halı saha

Duvar Resimleri Şenliği / 21 Nisan / 10,00-14,00 / İsmet İnönü Ortaokulu

Halk Dansları Şenliği / 23 Nisan / 13,30-17,30 / Amfi Tiyatro

Sokak Resimleri Şenliği / 23 Nisan / 11,00-17,00 / Amfi Tiyatro

 

ZONGULDAK VALİSİ SAYIN ALİ KABAN

MİLLİ  İRADEMİZİN  TEMSİL  EDİLDİĞİ, CUMHURİYETİMİZİN  EN ÖNEMLİ KURUMLARINDAN T.B.M.M.’NİN  AÇILIŞININ 94.YIL DÖNÜMÜ  İLE  BÜYÜK  ÖNDER MUSTAFA  KEMAL  ATATÜRK’ÜN AYDINLIK YARINLARIMIZIN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞAN ETTİĞİ ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI  COŞKU  İLE  KUTLUYORUZ.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN 94 YIL   ÖNCE,  PEK ÇOK   ZORLUK  VE UMUTSUZLUKLARLA  DOLU  BİR  DÖNEMDE  AÇILMASI,  AYDINLIK   YARINLARIMIZ   İÇİN BİR   DÖNÜM   NOKTASI  OLMUŞ, ALDIĞI  KARARLARLA  ÜLKEMİZİN BÖLÜNMEZ  BÜTÜNLÜĞÜNÜN  KORUNMASI  VE ÖZGÜRLÜK YOLUNDA  YÜRÜTÜLEN   MÜCADELEYİ  YÖNLENDİRMİŞ,  ÜLKEMİZİN KURTULUŞU  VE   CUMHURİYETİMİZİN  KURULUŞ   MÜCADELESİNİN BAŞARISINDA  BÜYÜK  VE  ÖNEMLİ  BİR  GÖREV  ÜSTLENEREK  YÜCE   MİLLETİMİZE  GÜÇ   VERMİŞTİR.

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK  DÜNYADA  ÇOCUKLARA  ARMAĞAN  EDİLEN  İLK VE  TEK  BAYRAM  OLAN ULUSAL EGEMENLİK  VE  ÇOCUK  BAYRAMINI,  GELECEĞİMİZİN  TEMİNATI  VE  MİLLETİMİZİN  EN  DEĞERLİ VARLIĞI  OLARAK  GÖRDÜĞÜ SEVGİLİ  ÇOCUKLARIMIZA   ARMAĞAN   EDEREK  ONLARA DUYDUĞU GÜVENİ, VERDİĞİ DEĞERİ VE SEVGİYİ   GÖSTERMİŞTİR.

ÇOCUKLARIMIZINDA KENDİLERİNE YÜKLENEN BU BÜYÜK SORUMLULUĞUN BİLİNCİ İLE HAREKET EDEREK  ÇALIŞACAKLARINA, CUMHURİYETİMİZİ  YAŞATACAKLARINA,   YARATICISI OLACAKLARI ÖNEMLİ BAŞARILARLA ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE  YÖN  VERECEKLERİNE  İNANIYORUZ.

BU  DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE DEĞERLİ HALKIMIZIN VE SEVGİLİ  ÇOCUKLARIMIZIN  23 NİSAN  ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK  BAYRAMINI  EN İÇTEN  DİLEKLERİMLE  KUTLUYOR,  SEVGİ VE  SAYGILAR  SUNUYORUM.

 

KDZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

 

Milletimiz en zor şartlar altında dahi azim ve inancını koruyarak, kendi kaderini belirlemek üzere 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisini kurmuş ve Büyük Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünde özünü bulan egemenlik haklarına kavuşmuştur. Bu yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 94. yıl dönümünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, kıvanç ve mutlulukla kutlamaktayız. Bu bayram, milli iradenin egemen kılındığı ve bunun üstünde bir gücün tanınmadığını ilan ederken, diğer taraftan da yarınlarımızın güvencesi, geleceğimiz en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza, Büyük Önder Atatürk’ün eşsiz bir armağanıdır. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım”

 

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN

Kurtuluş Savaşı ile birlikte 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılarak Cumhuriyetimizin temellerinin atılması, ülkemiz tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Nitekim, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk de bu önemli günü, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir.

23 Nisan 1920’de tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne ilk adımın atılmasının yanı sıra, bu önemli gün Türk ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmek suretiyle, tüm dünyaya barış mesajı verilmiş, her milletin ve o milletin çocuklarının kendi ülkesinde bağımsızca yaşayabilme özgürlüğü vurgulanmıştır. Her ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve kollanması gerektiğine inanan Ulu Önder Atatürk ve büyük Türk Milleti, ülkemizin toprak bütünlüğünün de olmazsa olmazlarımızdan olduğunu tüm dünyaya duyurmuştur.

Ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık dün olduğu gibi bugün de, bugün olduğu gibi yarın da ülkemizin vazgeçilmez unsurudur. Bu yönüyle bakıldığında, bu ruhun diri tutulması ve nesilden nesile aktarılması da hepimizin ortak sorumluluğudur. Nitekim Ulu Önder, “Millî emeller millî irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil bütün millet fertlerinin arzularının emellerinin bileşkesinden ibarettir. “ sözüyle, herkesin bu ruha sahip olması gerektiğini vurgulamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, yüzü gülen, mutlu ve gelecekten umutlu çocukların ülkemize ve dünyamıza hakim olmasını diliyorum.

 

GMİS YÖNETİM KURULU;

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu adına “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” mesajı yayınladı.

Alabaş’ın mesajı şöyle;

“Ulusal Egemenliğimizin 94. yılındayız. Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi verdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla ulusumuz tüm dünyaya egemenliğini ve bağımsızlığını ilan etmiştir.TBMM’nin açılışı ve Cumhuriyetimizin ilanıyla Anadolu insanı demokratik bir ortamda hak ve özgürlüklerini kullanmanın ayrıcalığına kavuşmuş, devletin gerçek sahibi olmuştur. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle devletin yönetiminin millete ait olduğunu vurgulamıştır. Ulusumuzun verdiği bağımsızlık ve egemenlik savaşının ardından ülkemizin kalkınması için yeni bir mücadele başlatılmıştır. Nitekim Atatürk ve arkadaşları, kalkınma için Zonguldak’ın önemi daha o günlerden görmüş ve maden ocaklarına sahip çıkmışlardır. Zonguldak, Cumhuriyetimizin 2. ili olmuştur. Kuşaklar boyu aktarılan üretim kültürüyle çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak üzere ülkemiz için ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz”.

 

KDZ. EREĞLİ TSO BAŞKANI YAŞAR TETİKER:

Her yıl 23 Nisan gününü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlamaktayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin gençlerine olan güvenin inancın örneğidir.   Bütün çocuklarımızın ve Türk Ulusunun 94.Yıl Dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, ve bu uğurda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

CHP KDZ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI HAYRETTİN KARTAL

Birinci Dünya Savaşı sonrası, Mondros mütarekesi ve Anadolu’nun dört bir köşesinin işgal edilmesi ile başlayan, 15 Nisan 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgali, 19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile devam eden süreç, 23 Nisan 1920’de Ankara’da TBMM’nin kuruluşu ile noktalandı. Meclisin açılışı, Temsilciler Kurulu adına Mustafa Kemal imzalı 21 Nisan 1920 tarihli bildiriyle şöyle duyuruluyordu.

-Nisan’ın 23 ncü günü, Cuma namazından sonra Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılacaktır.

- İşbu bildiri hemen tez elden en sapa köylere, en küçük askeri birliklere, bütün          örgüt ve kurumlara ulaştırılacak, her yere asılacak, çoğaltılarak dağıtılacaktır.

- “Ulu Tanrı’dan tam başarıya ulaştırmasını dileriz.”

Ulusal Kurtuluş Savaşı, bağımsız, laik, demokratik, hukuk devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu böyle bir süreçle başladı.

Dünya’nın ilk anti-emperyalist kurtuluş savaşını Atatürk’ün önderliğinde, bu meclisle kazandık.

En zor koşullarda, en kritik konularda tüm kararlar, demokratik bir ortam içinde tartışılarak alındı ve bir demokrasi örneği verildi.

Bu meclis Saltanatı ve hilafeti kaldırarak, kişisel egemenliğin yerine ulusun egemenliğini ilan etti.

Bu meclis, yoksul, geri bıraktırılmış, sömürülen ülkemizin, yeniden ayağa kalkarak, çağdaş, demokratik, uygar ülkeler arasına girmesini sağlayan temelleri atmıştır.

Ancak ne varki 1950’lerden itibaren genç Cumhuriyetimizin, genç demokrasimizin özünü kavrayamamış bir anlayış, “Siz isterseniz hilafeti bile geri getirirsiniz” yada 1980’lerde “Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz” mantığıyla, gelişmekte olan demokrasimizi sulandırmaya, sığlaştırmaya başladı.

Ne yazık ki meclisimizin kuruluşunun 94. Üncü yılında, mecliste çoğunlukta olan bu zihniyet, “ çoğunluk bende, istediğimi yaparım” diyerek, Cumhuriyetimizin temel değerlerini, bağımsız, laik, demokratik hukuk devleti anlayışını ortadan kaldırarak, yeniden tek adamlığa dönüş için hiç kimseyi dinlemeden pervasızca hareket etmektedir.

Biz CHP’si olarak bağımsız, laik, demokratik, sosyal, hukuk devletimizin, Cumhuriyetimizin temel değerlerini savunmaktan, bu değerler için mücadele etmekten asla geri durmayacağız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar tüm ülkemize esenlikler dileriz.

 

TÜRK OCAĞI BAŞKANI EROL ŞEREF

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bugün 94.yılını kutluyoruz.

Türk Milleti, sömürgeci devletlere karşı verdiği Milli İstiklal Savaşını kazanarak bu başarısını 23 Nisan’la taçlandırmıştır. Batılı sömürgecilerin heveslerini kursaklarında bırakmış ve Sevr Antlaşmasını tanımayarak, Milli devletini kurmuştur. Milli mücadelemizin önderi Mustafa Kemal, Egemenliğin Türk Milleti’nde olduğu Türkiye Cumhuriyet’ini ilanından sonra, bu mücadeleyi yürüten Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü Bayram olarak Türk Çocuklarına hediye ederek, bu bayramın coşkulu bir şekilde Milli duygularla kutlanmasını istemiştir.

Bizler Türk vatandaşı anne baba olarak, siyasetçiler, sivil toplum kuruluş mensupları, öğretmenler, devleti idare eden yöneticiler olarak geleceğimiz olan Çocuklarımızın sağlıklı, bilgili ve aynı zamanda milletini, vatanını,devletini,bayrağını seven,tarihine ve kültürüne saygılı, Türk kimliğinden onur duyacak gençler olarak yetiştirmenin ihmal edilmez bir görev olduğunu unutmamalı ve bu yönde gayret göstererek duyarlı davranmalıyız.Yoksa yarın çok geç olabilir.

Bu düşüncelerle Zonguldak Halkı’nın büyük Türk Milleti’nin ve yarınlarımızın ümidi, gözleri öpülesi, pırıl pırıl, ışıl ışıl sevgili çocuklarımızın “Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı” en  içten duygularla kutluyoruz.

 

TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI YAŞAR TETİKER:

“Her yıl 23 Nisan gününü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlamaktayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin gençlerine olan güvenin inancın örneğidir. Bütün çocuklarımızın ve Türk Ulusunun 94.Yıl Dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere ve bu uğurda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum”